tiistai 28. tammikuuta 2014

Kauluri + ohje Kaverin kanssa pähkäiltiin että mitenkä ihmeessä saadaan meidän muksujen kaulat pysymään lämpösenä. Peruskaulurit on ihan liian lyhyitä ja ne lärpäkkeet selässä ja rinnan puolella on ainakin mun mielestä tarpeettomat. Kaulahuivit aukeaa ja lähtee pois kovemmassa menossa ja lopulta irrottuaan lämmittää vaan lumihankea. Ne saattaa usein jäädä jostain kohti möykylle ja muksu repii ite sit irti kun ärsyttää.

 Iskettiin sitten viisaat päät yhteen ja kehiteltiin pitkät kaulurit mitkä lämmittää leukaakin. Yksinkertaisuudessaan vaan pitkä pötkö joustinneuletta, joka istuu napakasti kaulalla kun laittaa takin tai haalarin kiinni. Innostuin niin, että teen samanmoisen kyllä itellekin, koska kaulaan tuulee aina, vaikka olis normihuivi kaulassa ja leukaa viluttaa. Tämä on myös hyvä jämälankaprojekti! Malli: Helppo kauluri
Lanka: Drops Alpaca
Puikot 5,5mm
Menekki: 46g
 OHJE.

Luo kaksinkertaisella langalla Drops Alpacasta (tai vastaavasta) 5,5mm puikoille (tai käsialan mukaan)  54s. Neulo 3o3n-joustinta 23-25cm. Raidoita haluamasi mukaan tai tee yksivärisenä. Päätä silmukat löyhästi. Kostuta ja pingota kevyesti. Päättele langanpäät.5 kommenttia:

 1. Varmasti toimiva ja lämmin ratkaisu :) samoja pohdintoja täällä olen miettinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Joskus sitä yllättyy itsekin miten vaikeaksi lasten pukeminen on tehty:D

   Poista
 2. Tässä huomaa taas miten usein se yksinkertainen on ihan parasta. Minuakin ärsyttää varsinkin niskassa ne "selkäosuudet", aina mytyssä takin alla. Alan heti tekemään tuollaista, hyvin voi olla vielä yksi työ kesken. Kiitos mallista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin sortuu suunnittelemaan ja miettimään liian monimutkaisesti kun Pitäis aina muistaa et yksinkertainen on usein paras ja kaiken lisäksi nätti :)

   Poista
  2. Nyt on minun "suoraputkikauluri" valmis. Aikuinen tyttäreni näki sen ja tilasi itselleen samalla mallilla, eri värein. Kiitokset vielä ideasta. :) Linkki minun versiooni.
   http://villasukkavuosi.blogspot.fi/2014/02/kauluri.html

   Poista