torstai 29. toukokuuta 2014

Puffala-la-duffa ja aikas näpsäkkä kesähuivi
Malli: Teasdale - Corrina Ferguson
Lanka: Sukkapuffa - Vaakaliuku
Puikot: 4mm pitsiin/4,5mm vartaloon
Menekki: 68g
Ravelryssä: Puffadale

Voi tuska ja kiristys! Joskus sitä onnistuu arvioimaan langankulutuksen ihan päin prinkkalaa ja vielä niin, että lankaa jää yli turhan reippaasti ja harmittaa kun lopputulos on naftinlainen. Tässä kävi nyt juuri niin, mutta en enää toistamiseen lähtenyt purkamaan suurta osaa työstä, sillä korvia huumaava pingotus sai huivista sellasen just nappelin. Neuloin tämän huivin ensimmäisen version ihan ohjeiden mukaan. Kanssaneulojien projekteja selatessa törmäsin kyhmy-ilmiöön, joka muodostui huivin yläreunaan, siihen niskan kohdalle. Pingotin ensimmäisen version raivolla ja hiki otsalla, vaan en saanut yläreunaa suoraksi edes tooosi kovasti yrittämällä. Muistin törmänneeni räveltämön projekteja selatessani vaihtoehtoiseen tapaan neuloa tuo huivin yläreuna ja lyhennetyt kerrokset ilman pelkoa kyhmystä. Hyvän tovin ensimmäinen versio hilloontui kaapissa ja kun vihdoin ryhdyin purkupuuhiin, neuloin toisen version melkein yhdellä istumalla. (Taisi olla joku Suomen alkulohkon jääkiekkopeli..) 

Ja heti valmistuttua huomasin huivin oleman mycket petit, elikkäs aika pieni. Toista kertaa en purkamaan lähtenyt, sillä olisi pitänyt purkaa ja neuloa uudelleen kokonaan tuo yläreuna ja hyvä lohko pitsireunasta. Huivi siis neulotaan niin, että ensin tulee pitkä ohut pötkö pitsireunaa lehtineen ja sen reunasta sitten poimitaan silmukat huivin 'vartaloon' joka muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Päätin vaan pingottaa huivin äärimmäisellä raivolla ja hyvähän siitä tuli. Melkein niin kiva, että voisin itsellenikin tehdä esimerkiksi jostain sinappisenkeltaisesta langasta ja tehdä reippaammin pitsireunaan toistoja. Jaa pitääkö lähteä lankakaupalle!
8 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika miten kaunis huivi ja värikin niin nam. Tuon mie tahon tehä heti kun saan tämän toisen Dreambirdin puikoilta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan on tilaa yhdelle uudelle keskeneräiselle :D mulla ainakin pullistelee jo keskeneräisten kori pahasti..

   Poista
 2. Upea! Ehdottomasti neulottava itsekin joku päivä! Kyhmyilmiö on tuttu ja kovin ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävääkin ikävämpi kyhmy ja kun joutuu purkamaan! Pitäis hyvissä ajoin ottaa tuumaustaukoa, että mitäs tästä nyt tulee niin saattais välttyä purkamiselta.

   Poista