lauantai 22. marraskuuta 2014

BEWARE THE INVASION

Tämän myssyn tein jo ennen isänpäivää vaan sen dokumentointi jäikin sitten hieman pidemmälle. Hups oho. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan nimittäin viime pipo minkä miehelle tein, se ryökäle kadotti ennen kuin ehdin kuvaakaan ottamaan. 

Koko syksyn oon kysellyt mieheltä, että millaisen pipon se haluaisi, ja sen pähkäily kesti pari kuukautta. Sittenpä se länttäsi eteeni kuvan internetin ihmemaasta ja sanoi: "jos tollasen osaisit tehdä". No pakkohan se on. Kuvio oli helppo pikseli pikseliltä jäljentää ruutupaperille ja suurempaa säätöä se ei vaatinut. Päädyin neulomaan kuvion intarsialla, ja olisi voinut jonkun pienen harjoitusneuleen tehdä ennen varsinaiseen työhön ryhtymistä, sillä edellisestä intarsiasta on hetki aikaa. Nyt reunat vähän kiristää ja irvistää, mutta eiköhän ne käytössä hieman löysty.
 
Kyllä muuten aivot nyrjähteli hyvää tahtia kun yritin muistella miten suljetussa neuleessa neulotaan intarsiaa. Päädyin tekemään niin kuin muistelin eli neulomaan periaatteessa tasona, kääntäen pipon takana ja kietomalla siellä käännöskohdan silmukat yhteen langankiertojen avulla. Ihan siisti tuli ja "sauma" ei tummassa neuleessa näy mihinkään. Mies oli ainakin tyytyväinen, kun sai tämän isänpäivälahjaksi.

Malli: Peruspipo, kuvio intarsialla
Lanka: Sandnes Garn Sisu (Charcoal), Drops Fabel (White)
Puikot: 3mm
Menekki: 50g
Ravelryssä: BEWARE THE INVASION

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti