perjantai 22. marraskuuta 2013

Kammotukset päivänvaloon!


Facebookin käsityöblogit-ryhmässä on joka viikko vaihtuva haaste kaikille bloggaajille, jonka voi toteuttaa kukin haluamallaan tavalla. Mulla olis tähän ollut parikin kammotusta, mutta en vaan keksi niistä mitään tai lykkään ne pois mielestä. Niinpä päätin tehdä niistä vähemmän kammotuksia! Nämä kyseiset langat on ollut kerällä, neuleena, purettu, taas neulottu ja purettu. Ne on pölyyntyneet ja nuhjaantuneet. Tässäpä siis konsti miten kiharasta ja pölyisestä langasta saa "uutta" helpommin lähestyttävää!1. Pura kerä/neulekammotus vyyhdille. Ite käytän tässä apuna tuolia. Tykkään ite tehdä lyhyempiä vyyhtejä, joita on helpompi käsitellä. Pidemmän ja tavallisemman vyyhdin saa kun laittaa kaksi tuolia vastakkain ja kieputtaa langan niiden väliin. Muista sitoa vyyhdit! Kuten kuvasta näkyy, vyyhti on aika kiharaa ja ei mitenkään erityisen neulottavaa.

2. Ota puhdas sanko ja laita sinne langan vyötteessä mainitun lämpöistä pesuvettä. Halutessasi tai jos lanka on kovin nuhjuista, voit laittaa pesuainetta. Tässäkin kannattaa noudattaa vyötteen ohjeita. Villalle villapesuainetta jne. Huuhtele lankaa juoksevan veden alla ja hellästi puristele (elä väännä) lankaa jotta enimmät liat ja pölyt lähtee mäelle. Muista aina kaikessa noudattaa vyötteen pesuohjeita.

3. Laita lanka lillumaan pesuveteen 20min - 1h niin kiharuus häviää. Muista huuhdella lanka vielä kertaalleen pesun jälkeen huolellisesti, ettei lankaan jää pesuainetta.

4. Puristele ylimääräinen vesi langasta hellästi ja ripusta kuivumaan tai kuivaa tasona.

5. Kun lanka on täysin kuivaa (kestää aika kauan) keri lanka kerälle ja ala neuloa.

Tän tehtyäni näille langoille, ei ne enää tunnukaan ihan niin kammotuksilta. Mielessä onkin jo pari ideaa mihin näitä voisi käyttää. Ainakaan ne ei enää kuulu kammotuksiin. En ole käsityöammattilainen, joten en tiedä kuinka ammattimaista tää mun langan peseminen on, että elkää te kauhistuko! :)

3 kommenttia:

  1. Hei tämä oli kyllä paras postaus!! monesti tulee purettua niitä töitä, jotka ei vaan innosta enää. Sitä kiharaa lankaa on kamala neuloa, jotenkin kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et tykkäsit! Nyt vaan ahkerasti pesee lankoja :)

      Poista