lauantai 22. maaliskuuta 2014

Let the sunshine in


Hiphei lumet sulaa! Ja koska kevät on kovaa vauhtia (taas) täällä, piti tän tehdä vähän jotain jouduttaakseen kevääntuloa. Mikä sen parempaa kuin keväisen raikas pitsihuivi? Tätä tehdessä soi päässä Let the Sunshine In. Linkin takaa löytyy yksi tulkinta kyseisestä kappaleesta, jos biisi ei ole tuttu. Takuuvarma korvamato loppupäiväksi! 

Huivi oli kiva neuloa vaihtelun vuoksi. Tämä aloitettiin ylhäältä keskeltä ja ensin neulottiin sileä osuus, jonka jälkeen pitsireuna. Meinasin jo purkaa koko hökötyksen kun meinasi tuo reikäreuna kiristää, mutta annoin kuitenkin olla. Ehkä olisi pitänyt tehdä reuna eri tavalla, niini ei olisi jäänyt pöhkösti liian tiukalle. Mutta lopputulos silti ihan kiva. Löysempi reuna olisi auttanut siinä, että pitsikuvion olisi saanut pingotettua nätimmin. Kelpaa näinkin!

 Pitsikuviossa tehtiin kolmen silmukan palmikonvääntö ja ohjeissa se oli neuvottu vaikeasti kahta apupuikkoa käyttäen. Itse keksin helpomman (ainakin itselle) tavan tehdä se, käyttäen vain yhtä apupuikkoa. Ensin neulotaan kolmas silmukka vasemmalta puikolta ja jätetään vielä puikolle, sitten ensimmäinen silmukka apupuikolle työn eteen, neulotaan keskimmäinen silmukka ja sitten ensimmäinen silmukka apupuikolta.

Tämä kaulassa kevättakki päällä tulee hyvä mieli, vaikkei aurinko paistaisikaan. Onneksi paistaa. Toivottavasti paistaa teilläkin!Lanka: Austermann Step Classic
Puikot: 3,5mm
Menekki: 78g


11 kommenttia:

 1. Ihana! niin malli kuin värikin! <3

  VastaaPoista
 2. Iiihanan keväinen väri ja todella kaunis mallikin.

  VastaaPoista
 3. ihana keltainen. täytyypä tilailla tuota lankaa itsellekkin.

  VastaaPoista
 4. Ooh, kuinka ihanan aurinkoinen! Kaunis!

  VastaaPoista
 5. Jestas miten on ihana!!ja vielä tuo värikin,oijoi:)

  VastaaPoista
 6. Tämä on niin nätti malli, että kävin ostamassa, kun kerran messuilta tarttui juuri sopivaa lankaakin matkaan. :)

  VastaaPoista
 7. Ou mai gaad mikä aurinko :) Tahtooo!!! Tahtooo!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen mielenvirkeyttäjä kun lähtee ulos :)

   Poista