OHJEET

Täydellinen KevätmyssyOhje on testaamaton. Koskaan en oo kirjottanut ohjeita joten ei ehkä selkeimmästä päästä. No mutta, neulominen siis omalla vastuulla, tätä ei ole koeneulottu ja aivopierujen mahdollisuus on suuri. Vastailen kuitenkin hyviin kysymyksiin pöhkösti mutta parhaani mukaan. Korjausehdotuksia ja rakentavaa kritiikkiä otetaan vastaan pahastumatta. :)

Koko 
 päänympärys about 56-58cm

Lanka
Kuvan mallimyssy neulottu Austermann Step Classic-langasta, mutta korvaavaksi kelpaa mikä tahansa saman vahvuinen (Fingering // 100g = 420m). Lankaa kului 41g.

Tiheys
30s = 10cm
 Puikot
 2,5mm (3mm) pyöröpuikot ja sukkapuikot jos tuntuu että pyöröpuikoilla on hankala tehdä kavennukset. Mallipipo neulottiin kokonaan 2,5mm puikoilla, näin palmikoista tuli napakat ja piposta kauttaaltaan istuvampi. Halutessasi hieman väljyyttä ja pussimaisempaa pipoa, vaihda joustinneuleen jälkeen isompiin puikkoihin.

Muuta
Pipo koostuu pienistä palmikoista ja nämä yhden silmukan siirrot onkin kätevintä tehdä ilman apupuikkoa. Jos tapa on entuudestaan tuntematon, niin tässä on yksi DROPSin opetusvideo (Klik) missä näytetään kuinka tämä tehdään. Tapoja on toki muitakin.

OHJE

Luo pienemmille puikoille 138s. Yhdistä pyöröksi ja neulo (1o kiertäen, 1n)-joustinta 3-4cm. Lisää viimeisellä kerroksella 5 silmukkaa seuraavasti: *neulo 24s joustinta, lisää 1* toista yhteensä 5 kertaa ja neulo kerros loppuun joustinta (143s). 

 ( Vaihda isommat puikot ) ja aloita kaavion 1 neulominen. Kaavio toistetaan joka kerroksella 11 kertaa. Neulo kerroksia 1-12 5 kertaa jos haluat istuvamman pipon, 6 kertaa jos löysemmän, sellaisen lyyskän pipon. Neulo vielä kaavion 1. ensimmäinen kerros ja siirry sitten neulomaan kaavion 2 kavennuksia.

Neulottuasi kaavion 2 kavennukset, puikoilla on 11 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se tiukasti silmukoiden läpi. Päättele langat. Kastele ja puristele varovasti liiat vedet pois ja muotoile pipo. Muotoillessa kannattaa olla varovainen ettei joustinneuletta pingota liikaa jottei se menettäisi joustoaan. Ilmapallon tai muun pallon päälle pipo on helppo  saada muotoonsa. Kannattaa mitata pallon ympärys ennen kun pipon sen päälle laittaa ettei tule liian iso.

Sitten vaan myssy päähän ja nauttimaan keväisen ihanasta auringosta! :)


Kaavio 1Kaavio 22 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta :) Luettuna vaikutti ainakin ihan selkeeltä. Taidan aloittaa lähiaikoina urakan- kiva lankakin olisi jo valmiina.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä kerran ohjeesta joka oli tallennettuna jo siitä sun julkaisusta lähtien. Sain myssyn valmiiksi ohjeellasi. Ei mitään virheitä vaikka välillä takkusi muuten vaan. Käy kurkkaamassa blogissani.

    VastaaPoista