maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vilukissan poikasetItse olen varmasti moneen otteeseen maininnut, että olen sellainen ihminen, joka käyttää villasukkia joka päivä, ympärivuotisesti. Ei ole montaa iltaa vuodessa, kun en sohvalle asettuessani televisiota katselemaan vetäise villasukkia jalkaan. Diagnoosi on kyllä krooninen viluvarvas. Eipä ole omena kauas puusta pudonnut, sillä Pikkuväki on ihan samanmoinen viluvarvas ja mikään ei ole niin inhottavaa kuin kylmät paljaat varpaat kylkeä vasten. 

Pitihän tyypille uudet sukat saada, ja toiveena oli että ne olisi sellaiset piiiitkät. Niinpä yhdistin kaksi hommaa ja ryhdyin samalla vähentämään jämälankapurkkejani. Noita mahtavia ja pullistelevia säiliöitä, joihin kaikki fingering-vahvuiset langat laitan. Täytyy ehkä neuloa vielä muutamat muutkin jämälankasukat, sillä näitä jämälankoja jäi vielä 1072g.

YLI KILO. Voi herranjestas.
 Mutta asiaa sukista. Halusin neuloa nämä ja parit muutkin jämälankasukat monien hyväksi kokemalla yllärijämälankareseptillä, mutta pedantti luonteeni ei vaan kyennyt ryhtymään kaaosmaisesti neulomaan raitoja ihan vaan sattuman varaisesti. Niinpä kun tässä kevään aikana muutamissakin blogeissa näin näitä pilkkusukkia, niin nämä ne sitten hivelivät tätä järjestelmällistä puolta minussa. Sukat neuloutui ihan älyttömän nopeasti, lähes kolmessa illassa oli jo valmista, kun aina piti "vielä yks raita. ihan nopeesti." Lankojen päättely se sitten olikin aivan toinen juttu. Onneksi puolet langoista päättelin neuloessa, mutta silti langanpäiden määrä oli ihan kiitettävä.

Langat on valikoitu niin, että kaikki olisi jokseenkin edes kestävää tai hyväksi havaittua sukkatarkoitukseen. Mitään varsinaista logiikkaa värien valinnan suhteen en käyttänyt, oltin vaan sen kerän mikä sattui purkista nousemaan tai olemaan juuri silloin lähimpänä. Hieman naftin näköiset on kuvissa, johtuen varmasti siitä, että kuvia napsiessa, sukkia ei vielä ole kasteltu, joka luonnollisesti hieman venyttää sukkaa leveyssuunnassa ja kutistaa pituussuunnassa. 

Näitä ehkä vielä muutamat pitää neuloa. Lankaakin on.Malli: Pilkulliset ja pitkät perussukat kärjestä aloittaen (koko 30/31)
Lanka: 
muun muassa
Vivacious 4 ply
 Colinette Jitterbug
Väinämöinen
Puffalan Sukka-Puffa
Austermann Step
Kraft Hand-dyed BFL Sock
KVG Woolworks sock yarn
Cascade Heritage
Puikot: 2,5mm
Menekki: 85g
Ravelryssä: Jämänpolttosukat I


16 kommenttia:

 1. Ui että kun ovat ihanat! Tosi aurinkoiset ja iloiset, mutta harmoniset. Tosi onnistuneet!

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirteät sukat. Tuo valkoinen tekee niistä niin raikkaat ja kesäiset.
  Ja niin, kesälläkin pitää olla villasukat!
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin jotenkin pidän tuosta valkoisesta kun jotenkin keventää ja raikastaa muuten niin voimakkaan värisiä sukkia :)

   Poista
 3. Ihanat sukat pienelle viluvarpaalle <3

  VastaaPoista
 4. Jestas, miten mahtavat jämälankasukat!

  VastaaPoista
 5. Oi, ne on hauskat! :D Hyvä idea käyttää täpliin yhtä ja samaa väriä. Sekin omalla tavallaan yhdistää sukat kokonaisuudeksi (vai miten sen sanoisi :)). Jämälankasukkiin menee kyllä NIIN vähän lankaa, vaikka kuinka pitkät tekisi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valkoinen tuolla välissä jatkuvana kyllä hivelee jotenkin silmää ja tuo selkeyttä ehkä muuten niin kaoottisiin sukkiin :) melkein harmittaa miten vähän lankaa kuluu jämälankasukkiin! Näissäkään en saanut ainuttakaan kerää loppuun asti.

   Poista