tiistai 5. elokuuta 2014

Nurmilintu ei nukuTaas osui niin nappiin Heidin suunnittelema huivi. Välittömästi sillä sekunnilla kun ohjeen sain käsiini, tiesin mistä kätköjen langasta tämä valmistuu ja luonnollisesti VÄLITTÖMÄSTI. Montaa iltaa tätä ei tarvinnut tehdä ja nopeamminkin olisi saanut valmista, vaan jännästi tuollainen perhe-elämä rajoittaa harrastuksia jonkin verran. Onneksi siinä rakenteluleikkien lomassa voi muutamia silmukoitakin neuloa ja tämä oli niin yksinkertainen malli, että sen otin pihallekin mukaan. 

Tämä pääsi kilpailemaan syksyn suosikkihuivin asemasta, sillä tämä kiepsahtaa kaulaan ihan täydellisesti. Malli on muodoltaan pitkä epäsymmetrinen kolmio jonka kaksi sivua on suoria ja yksi kaareva. Allekirjoittanut ei kyllä saanut sivuista ihan suoria, mutta riittävästi. Pituutensa ansiosta huivi sopiikin kaulaan paremmin kuin harteille. Pitsi on ainaoikean rinnalla kaunis yksityiskohta ja tekee huivista juuri sellaisenaan täydellisen. Ohje on mukavalukuinen (jälleen kerran) ja kaavio tehty helpoksi ja selkeäksi seurata. Simppeli ja kaunis, ei kai siinä muuta voi sanoa.

Yksi kerä riitti hyvin huiviin, jäi aivan pieni nöttönen jäljelle. Painoa huiville tuli 153g, eli jälleen minulle on osunut sellainen pienesti normaalia isompi vyyhti, tai sitten vaaka kaipaisi uusia pattereita tai kalibrointia. Väri on täydellinen syksyyn ja sopii kuin nenä päähän vaalean nahkaisen olkalaukun kanssa. Jollei omasta kaapista olisi löytynyt tätä vyyhtiä, olisin valinnut langaksi jonkun vielä enemmän semisolidin, jossa olisi ollut suurempi väriskaala tumman ja vaalean välillä. Väri toistuu parhaiten keskimmäisen rivin vasemmanpuoleisessa kuvassa. Puikot olisin voinut ottaa vielä puoli kokoa isommat, vaan ehkäpä ei olisi lanka sitten riittänyt tai mennyt ihan hilkulleen. Seuraavaa Heidin huivimallia odotellessa, menkäähän ja neulokaa tekin!Lanka: Colinette Jitterbug (Velvet Plum)
Puikot: 4mm
Menekki: 153g


25 kommenttia:

 1. Apua, aivan ihana huivi!! Värikin on ihan täydellinen!! :)

  VastaaPoista
 2. Tuun sun perässä! Eyeblink on meneillään, Nurmilintu jonossa, Titaniumiinkin olis langat valmiina... Tämäkin on taas niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin olis titanium seuraavana kun sen oon huonojen lankavalintojen seurauksena kahdesti purkanu.. :D

   Poista
 3. Mä kans aloitin tätä. Niin täydellinen väri tässä sun omassa :)

  VastaaPoista
 4. Eikä! Ihana! Mä näkisin myös itseni käyskentelemässä tämä huivi harteillani kauniissa ja kuulakkaassa syysillassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyinen kävely järven rannalla juuuuu kuulostaa hyvälle :)

   Poista
 5. Siis aivan ihana huivimalli, menee omaan jonoon!

  VastaaPoista
 6. Upea! Ja langan tuntien myös superpehmoinen, lempihuiviainesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka kyllä on tapansa mukaisesti merinoisenpehmeää <3

   Poista
 7. Tosi kaunis, sekä väri että malli!

  VastaaPoista
 8. Yhtään huivia en enää tarvitse, mutta tällainen on kyllä saatava. Vau!

  VastaaPoista
 9. Ihana huivi! Itse en ole vielä yhtään tallaista kolmiohuivia tehnyt, mutta tämä voisi olla juuri se oikea ohje aloittelijalle. Ainakin tämän helppoutta on kehuttu muuallakin. Mahtaisikohan tämän neulominen onnistua Sadness Gran Sisu-langasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisusta tulee varmasti hyvä huivi! Rohkeasti kokeilemaan :)

   Poista
 10. Täydellinen värivalinta tähän. Mun oma on vasta ensimmäisessä pitsissä.

  VastaaPoista
 11. Voi apua, miten kaunis! Tuo(kin) pitää kyllä ehdottomasti neuloa! :)

  VastaaPoista
 12. Voi miten täydellinen! Aivan mielettömän upee väri! Mä en pääse vielä neulomaan omaani ennen ko saan villapaitani tehtyy.

  VastaaPoista
 13. Tämä on NIIIIIN kaunis! Onnittelut!

  VastaaPoista
 14. Niin kaunis huivi!
  Tällä hetkellä puikoillani on Titanium ja Nurmilintu voisi olla sille hyvä jatkumo.

  VastaaPoista
 15. Tuo on kyllä ihana! :D Täälläkin valmistuu kohta Nurmilintu, mutta itseraidoittuvasta langasta. Vähänkö tulee eri oloinen huivi... ;)

  VastaaPoista
 16. Kiitos inspiraatiosta! :) Linkkasin tämän postauksen blogitekstiini: http://pieniihana.blogspot.fi/2014/09/mandariinilintu.html

  VastaaPoista