sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

286 sydäntä - täydellinen vauvan peitto


 Vauvoille neulominen on jotenkin kauhean terapeuttista ja hattaraisen ihanaa. Tämän ihanaisen sydämellisen peiton neuloin meidän poikien uudelle serkulle. Langat tähän on hilloontuneet hyvät vuodet ja muutamaa valkoista kerää lukuunottamatta kaikki löytyi varastosta. Vaikka puuvillan neulominen ei oo mitenkään mun ykkössuosikki, niin silti niitä on hirmuinen kasa erilaisia jämälankoja ja joitankin melkein täysiä keriä.  Muutamat vauvapeitot oon neulonut ja virkannut vauva-aikoina meidänkin pojille ja niistä on sitten jäänyt noita lankoja reippaasti yli ja osa on vaan jotenkin ilmaantunut tuonne laatikkoon. Vieläkin niitä jäi vaikka pariinkin peittoon.

Sydänkuvioon inspiroiduin tästä pipo-ohjeesta, asettelin sydämet vaan suoraan riviin niin reunoille ei jäänyt vajaita kuvioita tai vaihtoehtoisesti tyhjää tilaa. Värit asettelin menemään omaan silmään sopivasti, vaikka kuvissa ne ei näköjään toistukaan ihan oikein. Alareunassa näyttää ruskea ja tumma violetti melkein mustalta ja keskellä peittoa näyttäisi olevan MUKAMAS kaksi riviä samoja sinisiä, vaikka todellisuudessa ne on ihan eri väriä, hö! Jotenkin tuo valokuvien ottaminen on viime aikoina ollut ylitsepääsemättömän hankalaa ja kaikki on kakkaa.

Loin työhön 120 silmukkaa ja pösöttelin menemään sydänkuvioita 13 kappaletta rivissään. Yhteen väriraitaan meni noin 5g kontrastilankaa, elikkäs vähällä pääsee. Valkoista meni kokonaisuudessaan vajaat 5 x 50g kerää ja sydänraitoja on 22 kappaletta. Neuloin tämän sillain oikein molempiin suuntiin, mitä oon tässä aikasemminkin harjoitellut. Onkohan se nyt siis sillain vasenkätisesti? Lankojen kuljetus vaan sujuu paremmin ja jälkin on siistimpää jos ei tarvitse nurjaa neuloa. Hetken taas aivot pyöri pierua, mutta nopsaan neulomisen sai sujumaan ongelmitta.
Reunaan virkkasin ennen vuoren kiinnittämistä ihan perussimppelin 5 pylvästä/1 kiinteä silmukka-reunuksen. Vuori on trikoota ja kiinnitin sen käsin ompelemalla ja enpä ole koskaan ollut näin tyytyväinen käsin ommeltuun jälkeen. Oikein hartaudella ja rakkaudella pistot ompelin ja jälki on kyllä tosi siistiä normaaliin verrattuna. Jee! Kyllä  nyt vauvelin kelpaa ottaa päiväunia peiton alla vaikkapa vaunuissa tai kelliä peiton päällä. Vielä pitää jotain pieniä villaisia sukkia ja muita neuloa pienelle lämmittämään kun eihän tästä tule kesää sitten millään!
Aina on hyvä syy neuloa.


Malli: 286 sydäntä - täydellinen vauvan peitto
Koko: 84cm x 61cm
Lanka: Laajakirjoisesti puuvillasekoitelankoja noin worsted-vahvuisia
(mm. Novita Miami, Ice Yarns Alara, Hjartegarn Roma)
Puikot: 4,5mm
Koukku: 4mm
Menekki: 292g
Kangas: 'Omppu' trikoo - Eurokankaasta
Ravelryssä: 286 hearts


15 kommenttia:

 1. Ihana! Olet niin oikeassa siinä terapeuttisessa neulomisessa, sitä paitsi ne tulevat nopeasti valmiiksi. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa söötti! Tuossa kelpaa vauvan kölliä kummalla puolella vaan ja ihastella värejä ja tutkia neulepinnan tuntua :)

  VastaaPoista
 3. Ihana ihana IHANA! Haluun itelleniki tommosen! Vähä vaa reilummassa koossa tosin :D

  VastaaPoista
 4. Ei ole kyllä kenelläkään samanlaista <3 UPEA!

  VastaaPoista
 5. Oih! Kuinkahan monta sydäntä menisi aikuisen peittoon... Mullekin nimittäin kelpaisi näin ihana lämmittäjä <3

  VastaaPoista
 6. Ihanan ihanan ihana, yksinkertaisesti! <3

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana!! Erityisesti kun siinä on kangaskin laitettuna! :)

  VastaaPoista