perjantai 6. kesäkuuta 2014

Tulppaaneja huivissa


 Meidän mummo täyttää isoja vuosia ja totta kai pitää lahjaksi antaa jotain neulottua. Mummoltahan ne käsityötaidot on sillon joskus opittukin. Hetken pohdiskelin, että pitää jotain kukkaista olla ja pitkään jonossa roikkunut Liliopsida (jonka joka kerta kirjotan väärin) päätyi puikoille. Ja väriksi mummon lempiväri sininen ja voilà! 

Oikein mukava neulottava ja selkeät ohjeet. Lopputulos on yksinkertainen ja kaunis. Lankaa meni melkein metrilleen kaksi kerää, sillä päättelyn jälkeen lankaa jäi alle 2 metriä jäljelle. Nappasin vinkkiä TiiQlta ja pingotin huivin yläreunan kaarevaksi ja tykkäsin et tuli parempi kuin suorareunaisena. Jostain syystä ukkosenilmalla kun pingottaa, niin ei meinaa tulla hyvä. Nytkin melkein hampaat irvessä pingotin pitsireunan ja meinaa silti lyysähtää kasaan. Koska oon huono tekemään hyvissä ajoin mitään, en ennätä uudelleen pingottaakaan.

Aloin ihan muistelemaan, että millon oon oppinut neulomaan. Sitä en kuitenkaan muistanut, mutta ensimmäisen neuleeni muistan hyvin. Se oli sinistä lankaa ja tein patalapun. Tai ainakin puolikkaan! Silloin ensimmäisiä opetellessa sain kuulla, että puikkojen koko valitaan langan paksuuden mukaan. Siinä sitten päätäni raaputtelin kun yritin löytää saman paksuisia puikkoja kun lankakin on. Vertailin niitä vierekkäin ja ei vaan meinannut löytyä! Luovutin myös patalappuni suhteen kun joku ehdotti että siihen ympärille voisi virkata reunat. Siis täh? Eikse ois kelvannut ihan sellaisenaan?
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 4,5mm
Menekki: 98g


2 kommenttia: