sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kesämekolle sammaleinen kaveriHei kiitos 101 blogger-seuraajaa ja 63 bloglovin-seuraajaa! Ohho. Ehkä teille pitää kohta järjestää jo jotain arvontaa kiitokseksi, kun teitä niin sankoin joukoin on!

Mutta. Hiitaasti kypsytelty ajatus muotoutui valmiiksi neuleeksi.
Neuloin nimittäin ekaa kertaa helmien kanssa ja voi miten se jännitti! Hommahan odotti puolisen vuotta aloittamista jo sen takia, että en oikein tiennyt miten päin pitäisi aloittaa. Vihdoin sain aloitettua homman ja eihän se niin pahalta tuntunutkaan. En vaan malttanut odottaa, että sopivan pieni (0,75mm) virkkuukoukku saapuisi kotiin vaan tein suuren osaa pitsiä niin, että pujottelin helmet lankaan ja siirtelin sitä mukaa langassa eteenpäin kun neuloin. Aika työlästä, Jävla jobbigt! Mutta virkkuukoukku kotiutui juuri sopivasti päättelykerrosta aloitellessa ja sehän passasi, sillä helmiä viimeisellä kerroksella oli aikassss paljon. 


Ohje oli ihan ok, ainoastaan muutamat virheet itse ohjeessa pisti miettimään aluksi vähän, mutta selvisin hetken pähkäilyllä. Pitsireunuskaavio oli selkeä ja helpohko seurata. Lankana on hyvin kypsytelty ja hillottu ohut vironvilla, joka on rouheaa neulottavaa ja rasvaisen lampaista. Pienen pesun ja kylvyn jälkeen neulottu tuotos pehmenee kyllä, itse en tätä alkanut liottelemaan huuhteluaineissa enkä villanhoitoaineissa - rouhea on rehellinen. Väri on ihanan sammaleinen ja vaikea kuvissa saada sen syvyyttä esiin. 

Huivi on sopivan iso, mutta silti ajatuksen kevyt. Sellainen kesämekon kaveri. Helmet mukavasti ryhdissää muuten niin hentoista huivia ja niiden ansiosta huivi laskeutuu kauniisti. Voisihan tällaisen tehdä toisenkin! Helmet ei kuvissa kauhean hyvin näy, luonnossa sitäkin paremmin. Käytin käpinäkyviä helmiä, jotka kauniisti sopii yhteen vihreän kanssa.


Malli: Olive Garden -  Tanya Gobruseva 
Lanka: Aade Lõng 8/1
Puikot: 3mm/4mm
Koukut: 0,75mm/4mm
Menekki: 90g
Helmiä: 0/6 kokoa n.25g
Ravelryssä: Green gardens12 kommenttia:

 1. Oijoi , miten kaunis huivi! Langan väri todella kaunis vihreä. Ihan alkais kutkuttamaan alkaa itsekkin tikuttaa juhlavampaa huivia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) ei muuta kuin vaan neulomaan, huiveja tarvitsee aina.

   Poista
 2. Ihana vihreä! Pitäisköhän munkin joskus rohkaistua noiden helmien kanssa värkkäilemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Itsehän arkailin reilun vuoden ennen kuin uskalsin ostaa helmiä ja sittenkin vielä puoli vuotta ennen kuin uskalsin neuloa :D

   Poista
 3. Voi kuola, miten kaunis huivi! Väri on ihan täydellinen ja helmet tekee huivista aina suunnattoman nätin tähtitaivaan. Sanoinko jo, että voi kuola?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Väri on kyllä huikea ja helmet niin kauniita. en malta odottaa kesäkelejä että pääsee keikistelemään mekossa ja huivissa!

   Poista
 4. Kaunis vihreä väri, tykkään :)

  VastaaPoista
 5. Minulla olisi kysymys blogissasi olevan kuvan käytöstä yhdistyksemme blogisivulla. Ottaisitko yhteyttä sähköpostiosoitteeseen: napparastinakematta@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan yhteyttä! Huomasin samalla, että blogin sähköpostiosoite oli hävinnyt sivupalkista, tämän lisäsin nyt sinne. :)

   Poista
 6. Voi kuinka kaunis huivi, värikin on aivan ihana!

  VastaaPoista
 7. Upea huivi ja aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
 8. Kaunis vihreä ja ihanat nuo helmet :)

  VastaaPoista