lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinenNyt kävin varkaissa. Ja hyvissä sellaisissa. Mallin laitoin talteen jo kesällä kun Siina neuloi kauniin sinisen huivin. Homma jäi muhimaan ja sittenpä Napit puuttuu-Tiina neuloi saman huivin harmaana ja olihan se itsekin tehtävä kaunis harmaus. Mut jos kerta toiset tehnyt nättiä niin mitä sitä nyt mennä sotkemaan. Tän huivin tein synttärilahjaksi meidän äitille. Ja isohan tästä tuli ja mitä lämpimin.

Lankana on ihan perusjemmasta Dropsin Fabel, tosin kaksinkertaisena. Ja voi juku miten pehmeä ja kuohkea siitä tulikin kylvyn ja pingotuksen jälkeen. Ja älyttömän lämmin. Testimielessä istuin hetken tämä harteilla ja kyllä meinasi ihan hiki tulla. Mitä mainioin lahja viluisalle henkilölle. Enkä kyllä pistäisi pahakseni jos itsekin omistaisin vastaavan.

Malli on hyvin yksinkertainen, aivotonta neulottavaa aina pitsireunaan asti. Pitsireunan simpukkamaiset viuhkat on hirmu somia ja ohjekaan näihin ei kovin monimutkainen ollut. Ohjeessa löytyy reunaan sekä sanalliset ohjeet että kaavio. Itse olen huono seuraamaan sanallisia ohjeita ja mielummin neulon kaavioista. Ne on jotenkin niin paljon selkeämpiä kun ei tarvitse moneen kertaan lukea ja hokea mielessä että mitenkäs se nyt olikaan.

Tällä on hyvä aloittaa tämän vuoden käsitöiden dokumentointi. Monenlaista kivaa on nytkin puikoilla ja pian ihan valmiinakin, jotta voi aloittaa sitten seuraava. Voi tuota jonoa!Lanka: Drops Fabel ( Gray )
Puikot: 5mm
Menekki: 225g
Ravelryssä: Graymyre14 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä todella kaunis väriä ja mallia myöten! Toisinaan sileä neule on kaikki mitä tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana!!!! Tuo on niitä harvoja ohjeita joita olen neulonut toisen kerran... Nyt puikoilla beige KBN-langasta, pari kerrosta puuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa löytää tiensä munkin puikoille toistamiseen. :)

   Poista
 3. Oooh!! Tahtoo samanlaisen ja myöskin harmaana. Aivan ihastuttava kerrassaan. Toi to do - lista on vaan tosiaan .... no sanotaanko loputon, mutta sehän on vaan loistavaa. Ihanaa uutta vuotta käsitöiden parissa sinulle, kiva kun löysin blogiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loputtomasti kasvava lista tekemättömiä asioita. Ah, ihanuutta! Kiva kun olet tullut mukaan lukemaan ja hyvää alkanutta vuotta! :)

   Poista
 4. Ihan älyttömän ihana, pakko saada oma tällainen!

  VastaaPoista
 5. Ei siitä mihinkään pääse, että harmaa on hyvä väri. :D Kaunis huivi! Polttelis kyllä pahasti neuloa se uudelleen.

  VastaaPoista