sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Olen minäkin neulonut.Joo ollaan täälläkin hengissä. Se iski siis minuunkin, tuo blogimaailmaa joka vuosi koetteleva hiljainen helmikuu. Monet blogit hiljenee helmikuussa, jos ei kokonaan niin bloggaustahti hidastuu, kun joululahjaneuleet on esitelty ja sormet paranee joulunalusajan himoneulonnasta. No olen minä neulonut, vaikka tänne asti niitä en olekaan saanut tuotua.

 Kyllä otti pattiin tässä viikonlopun aluksi, kun neulepöydäksikin tituleeratulla sohvapöydällä makasi kasa päättelyä vaille valmiita neuleita. Otin neulan kauniiseen käteen ja päättelin ainakin sata langan päätä. No todellisuudessa niitä oli ehkä lähempänä kymmenen, mutta sekin tuntui liian paljolta.Kun keskeneräisiä töitä on paljon ja oikein mikään niistä ei nappaa, on silloin ihan välttämätöntä ottaa ja aloittaa vielä yksi uusi työ. Malli on helppo ja nopea neuloa. Näissä oli hauska hieman erinäköinen peukalo, kun kiilalisäykset muodostaa tuollaisen "irtopeukalon", kuten tuo mieskulta näistä sanoi, mutta hyvin istuu käteen. Malli on Veeran Lankaleikki-kirjasta ja ollut odottamassa oikeaa lankaa. Tarvittiin jotain rouheaa ja maanläheistä ja villaista. Muutamassakin blogissa kävellyt vastaan Tukuwoolin uudet langat. Jotenkin kotiutin muutaman vyyhdin ja hypelöityäni niitä tarpeeksi päätti ne ryhtyä lapasiksi. Ja hyvät tuli. Lanka on ihanan lampaista ja sellaista rehtiä oikeaa villaa. Vähän näitä pehmittelin villanhoitoaine-kylvyssä ja mukavasti pehmeni, muttei liikaa. Vielä pari harmaata vyyhtiä odottelee päästä puikoille.

Malli on helppo ja nopea neuloa. Näissä oli hauska hieman erinäköinen peukalo, kun kiilalisäykset muodostaa tuollaisen "irtopeukalon", kuten tuo mieskulta näistä sanoi, mutta hyvin istuu käteen.
Lanka: Tukuwool Fingering (30 Kimo) kaksinkerroin
Puikot: 3,0/4,0mm
Menekki: 70g
Ravelryssä: oikein nurin

7 kommenttia:

 1. Kaunis tuo Kimo tuku. Jännät nuo peukalot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä nätti! Melkein vois huivin itsellen siitä neuloa :)

   Poista
 2. Hienot! Olinkin ihan unohtanut tuon lapasmallin, kiitos muistutuksesta. :)

  VastaaPoista
 3. Nam, näyttääpäs Kimmo somalta lapasissa! Tuo malli on kyllä ihana, aivoton ja simppeli, mutta ah, niin tyylikäs.

  VastaaPoista
 4. Ai siis tää on joku ihan trendi, että helmikuussa on hiljaista!? Huh, tulipa helpottunut olo, kun itsekään en oikein kirjoitellut mitään, vaikka neuloin kyllä!

  VastaaPoista