sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pinkkii, iih!


Tässä pari viikkoa mennyt sellaisessa loppuun-saattamis-tuskassa. Useampikin ihan kiva neule on maannut korissa päättelyä vaille valmiina tai sitten vain odottanut pääsyä pestäväksi. Otin oikein urakalla itseäni niskasta kiinni tänä viikonloppuna ja viimeistelin kolme kokonaista työtä! Toki yhdet niistä on vielä nappeja vaille valmiit, mutta nepä saa odottaa vaikka ensi viikonloppuun. Liika on kuitenkin liikaa.

Aloitan tämän purkamiseni näistä näteistä mutta niin surullisista sukista. Kauniithan näistä tuli, mutta ohjeen lukeminen oli melkein niin surullista että teki mieli nauraa. Jos olisin oman kirjani ohjetta seurannut sanasta sanaan niin sukat olisi näyttäneet aika erilaiselta. Kuvio olisi kirjan mukaan vaihtanut suuntaa yks yllättäen siirryttäessä varresta jalkaterään, mutta kirjan kuvassa kuvio jatkuu kauniina ja keskeyttämättä. Että niin. Julkaisijan sivuilta löysin erratan, mutta sekin oli virheellinen. Lopulta neuloin kirjan kuvaa tuijottaen ja sain oikeanlaiset sukat aikaiseksi.

Lankana on suloisen pehmoinen Vivacious 4ply - merino, jota olen aiemmin käyttänyt mm. suositussa ja paljon käytetyssä jokapoikapuserossa. Pusero on edelleen käytössä, siirtynyt vain isommalta pienemmälle ja edelleen uskomattoman hyvässä kunnossa. Lanka on kestävä ja pestävä ja ihanan kiiltävä ja pehmeä. Voin kyllä suositella lastenvaatteisiin! Sukissa en tiedä kestääkö kovaa kulutusta, jos nyt ees kotona hienostohiihtelyä.

Näissä alkoi jännittää ensimmäisen sukan häämöttäessä kärkeä, että riittääkö lanka. Punnitsin ensimmäisen sukan ja se painoi 46g, joten olihan se riitettävä toiseenkin. Pieni nöttönen tuota jäi ja kyllä siitä vielä pari raitaa johonkin neuloo. Uhkaavasti jämälankapussukka alkaa tursuilla yli, ehkäpä siis aika neuloa jotain kirjavan raidallista, ehkäpä jollekin pienelle pojalle tai sitten ihan itselle. Raitasukkiakaan ei ole koskaan liikaa, niihin vain ei montaa grammaa saa raitaa kulumaan, jos kovin kirjavat tekee.

Nämä olivat muuten ensimmäiset Cookie A:n mallilla neulomani sukat. Vaikka ohje olikin ihan hanurista, ostin viikonloppuna Jyväskylän kädentaitomessuilta pitkään himoitsemani sukkia. rakkaudella.-kirjan. (kun halavalla sai!) Toveri-neuloja Ryyni reippaili ja neuloi määrätietoisesti koko kirjan läpi tuossa reipas vuosi sitten. Huh, jos itse alottaisi yhdestä tai kahdesta..


Lanka: Fyberspates Vivacious 4ply (Mixed Magentas)
Puikot: 2,5mm
Menekki: 91g
Ravelryssä: Shining Pink

7 kommenttia: