torstai 10. heinäkuuta 2014

Hitonhyvä neuletakki


Muutamassakin blogissa tämän neuletakin oon nähnyt, ja ei vaan oikein sytyttänyt ennen kuin Koukutettu-blogin Jaana oli tehnyt omansa. Ja lähes välittömästi tuon nähtyä aloin omaani tehdä. Neuletiheys ja puikkovalinta aiheutti päänvaivaa, mutta hieman soveltamalla ja kokoja yhdistelemällä sain aikaan juuri sopivan. Tein heti helman pitsistä pidemmän kuten Jaanakin, ja vältyin lähes varmalta purkamiselta. Lyhyempi helma olisi jäänyt hassusti törölleen luoden sellaisen ylimääräisen pömppiksen.

Lanka oli luksusneulottavaa, kuten aina ennenkin. Pehmoista ja suorastaan huokuu täydellisyyttään niin ominaisuuksiltaan että väriltään. Onneksi varasin työhön neljä vyyhtiä, sillä päättelyreunassa loppui lanka kesken ja neljännestä vyyhdistä piti ihan pienen pieni nykerö ottaa viimeisiä noin 50 silmukkaa varten. Nyt olisikin sitten melkein täysi kerä samaa vihreää jäljellä ja houkuttelisi neuloa joku pipo siitä syksyksi.
 Jos tämän toiste tekisin, neuloisin varmaan helmaan yhdet lisäykset vähemmän ja enemmän kerroksia vain lisäyksien väliin. Näin helmasta saisi vähemmän hulmuilevamman ja ei ihan niin runsaan mutta silti tarpeeksi pitkän. Mallinahan tämä on äärimmäisen vaivaton neuloa, kun ei ainuttakaan saumaa tarvitse ommella tai lankaa katkaista kertaakaan ennen viimeistä silmukkaa. Ohjeessa oli hyvät kuvat ja kirjalliset ohjeet todella hyvät ja selkeät. Mallikuvio jää päähän heti kerrasta ja silmukoita ei tarvitse poimia mistään (paitsi väliaikaisesta aloituksesta). Ensin neulotaan hihakappale, ja tämän jälkeen päätellään hihasilmukat ja jatketaan vaan helmaa loppuun asti.

 Kovasti houkuttaisi tehdä toinenkin vaikkapa mustana tai ihan tosi tumman harmaana, niin saisi sellaisen vaivattoman ja helpon perusmustan, mistä on tällä hetkellä pulaa. Ja joko laitetaan silmukat puikoille? Ehkä tähän väliin teen loppuun nuo edellisetkin aloitusahminnat..Lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light (Tannenbaum)
Puikot: 4mm
Menekki: 320g

13 kommenttia:

 1. Olet onnistunut täydellisesti. Upea neule!

  VastaaPoista
 2. Aivan todella ihanan näköinen :)

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli upea! Ja tuo värikin...:) Kovasti tekisi mieli tehdä itsekin toinen.

  VastaaPoista
 4. On se niin kaunis! Jos osaisin pitsiä käyttää, tekisin itellekin heti. Ja tuo vihreä, lääh. Oon nyt säilönyt neljää vyyhtiä merino lightia tuolla laatikoissa, kun en keksi mikä olis tarpeeks hyvä malli sille ihanuudelle... Ja hups, tilasin eilen vähän lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sanottakoon että nämäkin vyyhdit ihan hyvän tovin hilloontui hyllyllä ennen kun raaskin ne neuloa :D jotenkin kaipasi juuri sen oikean neuleen <3 Pitäis varmaan itekin käydä vähän ostoksilla kun hillotut langat alkaa käydä vähiin..

   Poista
 5. Oo, ihan mielettömän kaunis, ja mikä mahtava vihreä! Hiton kaunis! :D

  VastaaPoista
 6. Ääk! Luulin kommentoineeni tähän ajat sitten. Aivan huikea! Mä en ole yhtään lämmennyt tälle takkimallille ennen kuin näin sun version. Se on ihan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et inspaa! Tää on kyllä kieltämättä yks kauneimmista mitä oon tehnyt :)

   Poista