lauantai 19. heinäkuuta 2014

Virkattu kännykkäpussi

Allekirjoittanut on aika rähmäkäpylä mitä puhelimien käsittelyyn tulee. Viimeisimmän Lumiani ostin viime syksynä ja sen jälkeen se on jo kahdesti hajonnut enemmän tai vähemmän säpäleiksi. Molemmilla kerroilla onnistuin pyöräillessäni jotenkin sinkoamaan puhelimeni ensin asfaltille ja toisella kerralla pinnojen välistä kerran renkaan ympäri pyörähtäen neljä metriä eteenpäin pitkin soratietä. Ensimmäisellä kerralla puhelin meni täysin käyttökelvottomaksi ja hieman kirpaisi maksaa muutama viikkoa vanhasta puhelimesta melkein 200e huoltoon. Toisella kerralla näytöstä särkyi vain päällimmäinen lasi ja se toimii vielä, jotenka pelaan varman päälle ja en vie huoltoon ennen kuin sitä ei voi enää käyttää. 


Malli: Virkattu kännykkäpussi
Lanka: Novita Miami
Koukku: 3mm
Menekki 22g

Mutta siis asiaan, ensimmäisen kerran jälkeen opin, että puhelimessa olisi hyvä olla jotain suojaa. Hommasin nahkaisen suojakotelon puhelimelle, joka ottaisi sitten suurimmat kolhut vastaan. Tämän viimeisimmän puhelinkolarin jälkeen suojakuori vaan oli jo niin kolhuilla ja risa, että päätinpä vaihteeksi virkata puhelimelle pussukan. Ja tadaa! Olen vastaavan virkannut meidän tabletille joskus ja se on hyvin toiminut. 
Tämä on helppo ja nopea tehdä. Virkkasin alkuun 12 ketjusilmukkaa ja siitä virkkasin kiinteitä silmukoita tasona niin pitkään, että kappale on kaksi kertaa puhelimen mittainen plus haluttu läpän pituus. Viimeisten mustien kerrosten väliin virkkasin napinkolon virkkaamalla kerrokselle viisi kiinteää silmukkaa, kolme ketjusilmukkaa, hyppäsin kahden kiinteän silmukan yli ja virkkasin viisi kiinteää. Lopuksi vielä virkkasin kappaleen ympäri valkoisella kiinteitä silmukoita (FAIL! huomasin virkanneeni nurjalle puolelle ja siksi jäi vähän epäsiistiksi ja en jaksanut purkaa). Sitten taitoin kappaleen sopivalta kohdalta ja kiinnitin sivut yhteen virkkaamalla mustalla kiinteitä silmukoita. Nappi kiinni ja valmis. Tämä menee nyt siihen asti kunnes pyörähtää uudelleen maantietä. Oliskohan syytä hommata sellainen kaiken kestävä überpuhelin? No ei.

1 kommentti:

  1. Itse tehnyt lapsille monen monta kännykkäkoteloa mutta jostakin syystä ne aina jää pölyttymään jonnekkin :( Pähee kotelo.

    VastaaPoista