keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Harmaat lehdet
Lanka: Kraft Hand-Dyed BFL DK (Ashes)
Puikot: 3,5mm
Menekki: 47g
Ravelryssä: Tuhkalehto

Havahduin tässä eräs aamu, että on se syksy jo. Mittari näytti +3 ja edellisenä keväänä neulomani kämmekkäät alkoi olla kämmenistä puhki, kiitos ahkeran pyöräilyn. Kouluun kuitenkin pitää sillä pyörällä päästä ja sormet on auttamatta jäässä ilman lämmikettä. Pikainen jonossa olevien neuleiden silmäily antoikin mallin ja lanka lähti matkaan Titityystä.

Malli on ilmainen ja hirmu kiva neuloa. Ainoa mitä oisin tehnyt toisin, olisin valinnut ohjetta reippaammin pienemmät puikot, sillä nyt nuo lehtikuviot jäi vähän löysänpuoleisiksi ja kämmekkäät on aavistuksen reilun kokoiset. Ehkä ne on nuo nurjat, sillä allekirjoittaneella ne on ainakin normaalia oikeaa löysempää. Mutta hyvät tuli, ja oikeen lämpöiset.

Lanka on sulaa rakkautta. Pehmoinen ja kuulemani mukaan kestävä. Ihan ekaa kertaa tätä pääsin neulomaan ja väri on jotenkin täydellisen harmaa. Sellainen sopivan hohtava ja oikeasti harmaa eikä sellainen sinertävä yhtään. Kuvanlaadun tarjoaa Lumia, joten näistä nyt ei oikein ota selvää. Olisin ostanut samaa väriä myös fingering-vahvuisena, mutta pirulaiset menneet ostamaan sen loppuun. Pitää jäädä kyttäämään, josko sitä tulisi lisää tässä lähiaikoina. 
 
Löytyy muuten aikasen ärtsyjä värejä tuon langan värikartasta! Täytyy joku räväkkä sukkalanka kotiuttaa kun omaa kaappia saa tyhjemmäksi. Kova on yritys! Hetken jo meinasin, että laitan paremmin marinoituja lankoja vaihtareiksi, mutta eihän noista voi luopua. Jonkin näköistä inventaariota kaappiin voisi tehdä ja samalla hieman suunnitella että mitä mistäkin tekisi. Oon melkein 100% varma, että nuo langat lisääntyy keskenään tuolla kaapissa.

6 kommenttia:

 1. Ihanat kämmekkäät! :) Täällä on etsinnässä sopivat tumpun ohjeet, kämmekkäät kun ei ainakaaan vielä ole ihan mun juttu. Näistäkin varmaan saisi muokattua kivat tumputkin :)

  Täälläkin on keskenään lisääntyviä lankoja varastossa, olen siitä myös aivan varma! ;) Itseä ärsyttää eniten viime vuosituhannelta peräisin olevat lankakerät, joita sukulaisilta on kulkeutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti muokkaantuu tumpuiksikin pienellä vaivalla. Yks tosi kaunis lapasmalli on Neidonkyynel, löytyy ainakin Ullasta. :)
   Täältäkin löytyy perintölankoja varmasti viime vuosituhannelta vanhaa hyvää 7veljestä lankaa mut ei niistä vaan saa tehtyä mukamas mitään :D

   Poista
 2. Uijui, miten kauniit! Minulla on lapasosastolla tosi paha kämmekäsvaje, joten tämä malli meni jonoon heti. Ja tiedätkö, olen pohtinut ihan samaa lankojen lisääntymistaipumuksista :D .

  VastaaPoista
 3. Pitääpä laittaa ohje muistiin, on nimittäin kauniit!

  VastaaPoista
 4. Oikein kauniit. :) Jos ovat vähän väljät, eikö kannattaisi neuloa sormikkaat niiden pariksi...? ;) Pysyisivät sormetkin lämpimämpänä. (Häähäähää! :D)

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit kämmekkäät! Mä heräsin siis just identtiseen aamun et abua, ei oo kämmekkäitä ko pyöräntanko syö puhki!

  VastaaPoista