lauantai 27. syyskuuta 2014

Huivileikin ensimmäinenKävin paikallisesta lankakaupasta kotiuttamassa itselleni tuon Veeran uuden Huivileikki-kirjan ja seuraavana päivänä valmistui luentoja katsellessa tämä huivi. Siis ihan tajuttoman nopeasti. Pikkuväen kanssa yhdessä selailtiin kirjaa ja kysyin minkä huivin tyyppi haluaisi ja minkä värisenä. Ja tällainen Pääsky tuli. Värejäkin onneksi löytyi kotoa, vaikkakin ohjetta paksummasta langasta, mikä sinällään ihan hyvä, koska paksumpi huivi oli vähän niin kuin hakusassakin. 

Malli on hyvin kaulaan kiepsahtavaa sorttia, ainakin tuollaiselle pienemmälle tyypille sujahtaa juuri sopivasti. Ohjekin oli simppeli, lyhennettyjä kerroksia vähän eri suuntiin, siis tuttua Veeraa. Viimeisten neljän kerroksen kohdalla piti ottaa tuumaustauko, kun meinasin alkaa toistaa niitä kontrastivärillä vaikka oikeastihan ne tulee tuolla päävärillä. Kello oli tuohon aikaan jo aika paljon, että voi olla ihan omasta ohjeenlukutaidosta kiinni tämä ajatuspieru, mutta siinä olisi voinut mainita ihan selkeyden vuoksi, että ne toistetaan päävärillä. Kirjassa on monta ohjetta, mitkä kutkuttelee päästä neulottavaksi. Tekisi mieli kokeilla vähän kaikkia!

Lanka on Cascaden 220, ja parista jämäkerästä tämä taikoutui. Keltaista jäi vieläkin jäljelle reilummin, mutta tuo turkoosi alkaa olla käytetty aikalailla loppuun. Sama turkoosi on jäänyt omasta villatakista ja tein siitä sen jälkeen molemmille muksuille talveksi pipot. Nyt siitä on enää muutamaksi raidaksi johonkin. Liottelin huivia oikein urakalla vedessä (siis unohdin puoleksi päivää kylpemään) ja ai että tuli pehmoinen. Lankahan on muutenkin tosi pehmeä ja ei ollenkaan pistelevä, mutta nyt siitä tuli oikein silkkisen pehmeää. Pitänee siis jatkossakin unohdella likoomaan.

Nyt sai Pikkuväki mieluisan huivin omien toiveiden  mukaan. Nimi pitää vielä ommella kiinni, niin ei häviä päiväkodissa ihan niin helposti tai hävitessään löytää helpommin takaisin perille.


Lanka: Cascade 220 ( 7827 ja 9420 )
Puikot: 5,5mm
Menekki: 105g
Ravelryssä: Pääsky5 kommenttia: