torstai 25. syyskuuta 2014

ViimaanJoskus on ihan hyvä neuloo vaan ilman suurempia kommervinkkeleitä. Tää neulas ihan muutamassa tunnissa tämmösen hirmupaksun ja lämpimän ainaoikein-huivin. Kiepsahtaa kaulaan kahdesti oikein sopivasti ja on niin pehmoinen ja pitää tuulen poissa pyöräillessä. 
Lankana on 100% luomuwilla BC Garnin Semilla grosso. Ja jotta saatiin vieläkin nopeammin valmiiksi, täräytin langan kaksinkerroin. Tämä neuloontui erään vanhempainillan jälkeen kun aivot oli jo aikalailla narikassa. Tuli tällainen Veera-Välimäkiläinen raitahuivi. Allekirjoittanuthan on aloittanut kertaalleen jo Veeran Simple Sprinklen, vaan homma kaatui siihen kun lankaa ei ollutkaan sopivasti ja värit riiteli kammottavasti. Ehkäpä sen voisi tässä neulasta joskus ihan uudelleen ajatuksen kanssa, koska se on vaan niin nätti. Nyt mennään kuitenkin tällaisella pelkistetyllä maalaisversiolla. 

Saattaa olla muutama muu huivi tuloillaan ennen tuota, sillä sain käsiini oman Huivileikki-kirjan, mikä ilmestyi Veeralta juuri viime viikolla. Yhden jo neuloin niistä yhdessä päivässä luentoja katsellessa, se nyt on vielä kuivumassa ja päättelemättä. Siitä lisää siis myöhemmin tällä viikolla! Kirjassa on ihania veeramaisia malleja ja muutamaan huiviin katselin jo langatkin valmiiksi.

Käytin tähän keltaista kaksi kerää ja harmaata vajaa neljä kerää ja tosiaan kaksinkertaisella langalla. Välillä raitaa ja välillä yhdellä värillä. Kun huivi oli tarpeeksi pitkä, päättelin silmukat yhteen aloitusreunan kanssa kolmen puikon päättelyllä. Kastelin, vähän venyttelin ja annoin kuivua.Malli: Silmukoita 24, ainaoikeaa
Lanka: BC Garn Semilla grosso (101 ja 107 kaksinkerroin)
Puikot: 6,5mm
Menekki: 266g
Ravelryssä: viimaan

11 kommenttia:

 1. Vautsi! Todella ihana! Niinko sanoit, Simple Sprinkle vaatii joo vähän värien mallaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun versio siitä näytti enemmänkin huonovointisen yksisarvisen kakalta. Mut aina ei voi voittaa!

   Poista
 2. Onpa hauska huivi! Täytyis itsekin ostaa vaihteeksi paksuja lankoja, niistä tulee niin nopeasti lämmintä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä kelpaa neuloa paksumpaakin. varsinkin kun on useammat fingering-paksuiset sukat tehnyt 2mm puikoilla :)

   Poista
 3. Hauska huivi! Ainaoikein ja raidat on aina hyvä yhdistelmä.

  VastaaPoista
 4. Vähän samalle näyttää minunkin tämän hetkinen neulos. Sitä on kyllä tahkottu jo useampi ilta eikä valmista ole vieläkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike! Kyllä se vielä valmistuu :)

   Poista
 5. Se on kyllä neuleissa niin palkitsevaa, että nopea & helppo voi olla ihan yhtä ihana kuin se kuukausikaupalla nenä kaaviossa kiinni väännetty mahtihuivi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eläpä muuta sano! Välillä sitä ajattelee että eihän näin tavallinen voi olla hieno mut tästä tuli ihan päivittäiseen käyttöön luottohuivi :)

   Poista