tiistai 13. tammikuuta 2015

Menneen joulun kukkia


 
Kovin montaa joululahjaa en tänä jouluna ehtinyt tehdä ne nekin parit mitä tein, valmistui mittatilaustyönä toiveiden mukaan vasta joulun jälkeen. Tässäpä ensimmäinen pari siis.

Ihastuin Bereniken neulomiin rukiisiin vanttuisiin jo viime talvena ja kun tämä neuloi samat uudelleen kauniin sinivihreinä, niin olihan se tehtävä itsekin samanmoiset. Malli on aivan ihastuttava ja vaikka koko lapanen on yhden kaavion mukaan neulottava ilman mitään mallikertojen toistoja, oli se harvinaisen selkeä ja helposti seurattava. Neuloin ohjeen isoimmilla puikoilla ja silti näistä tuli vähän skinttanan kokoiset. Lie jos neuloisi paksummasta langasta, saisiko sitten isommat?

Lankana näissä on Väiskiä värissä villiviini ja kätköistä valkoista jämä-Fabelia. Eipä varmaan tarvitse kehua Väiskiä enempää, onhan se nyt ihan parasta lankaa ikinä ja Fabel kuuluu peruslankojen parhaimmistoon. 
 
 Näihin ihastuttiin niin, että lupasin neuloa ystävälle samanlaiset eri väreissä. Tämä on kyllä malli, jonka mielellään neuloo toistamiseen!


Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen (Villiviini), Drops Fabel (White)
Puikot: 2,5mm/3mm
Menekki: Väiski - 32g, Fabel - 14g
Ravelryssä: villiviinin kukinnot

16 kommenttia:

 1. Aivan todella upeat lapaset! :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä niin ihana ohje! Ja valitsemasi värit sopivat siihen todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastelin onnistunutta väri-malli-yhdistelmää! Joskus sitä yllättää itsensäkin :)

   Poista
 3. Huikean hienot! Jos mulla ei aina menis hermot kirjoneuleen kanssa, niin tuollaiset neuloisin itselleni, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjootusta, harjootusta! Kyllä sitä itsekin välillä polttaa kääminsä sotkeutuneiden kerien kanssa mutta jotenkin sitä kerää super-zen voimat ja ne aukee melkeen ittestään :)

   Poista
 4. Ihan taidetta nämä lapaset :)

  VastaaPoista
 5. Jos kirjoneule ei pelottaisi mua niin paljon niin pakko nämä olisi saada itsekin puikoille. Aivan täydellinen väriyhdistelmä sulla näissä, ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhaan pelkäät. Eihän sitä koskaan uskalla jos ei aloita kerran :)

   Poista
 6. Voi miten upeat lapaset! Täytyy heti laittaa ohje muistiin.

  VastaaPoista
 7. Jestas. Varmaan kauneimmat lapaset, mitä oon nähnyt <3

  VastaaPoista