tiistai 12. toukokuuta 2015

Pienen pojan pienet piilosormetPienillä lapsilla nuo hanskat ei tunnu pysyvän kädessä enää näin keväällä kun kelit lämpenee. Vielä kuitenkin on niin kylmä että jonkinlaista lämmitystä tarvitsee. Itselläkin kun on kämmykkäät (vai-mitkä-ne-nyt-onkaan) käytössä niin hokasin että nehän on ihan vallan mainiot pienillekin! Saa sen tuntuman tuohon sulaneeseen maahan, hiekkaan ja multaan ja silti tarvittaessa voi vähän välillä lämmitellä. Ja jälkikasvuhan otti nämä vastaan ilolla. "Hei, täällä voi laittaa sormet piiloon jos haluaa, tällset piilosormet!" 

Langaksi valikoin sopivan pienen nostalgiajämän jostain mummon vanhoista langoista ja epäilen tämän olevan Novitan Impivaaraa tai Seiskaveikkaa. Karheahkoa, mutta rymyhanskoihin hyvää. Ompelin vielä läppiin isot painonepparit niin ei läpsy tiellä sitten touhutessa. Peukalot on normikiilat ja kiilan jälkeen muutaman kerroksen jälkeen läppä on tehty vain päättelemällä puolet silmukoista kämmenen puolella ja seuraavalla kerroksella luotu tilalle yhtä paljon silmukoita ja neulottu tuo läppä. Ihan simppelit tehdä jos osaa tehdä lapaset. 

Näitä teen kyllä varastoon useamman parin kaikista paksummista jämälangoista. Hiekka- ja metsäleikeissä kun hanskat pienillä kuluu armottomalla tahdilla!Malli: Peruslapanen läpällä
Lanka: Novita Impivaara
Puikot: 3mm
Menekki: 30g
Ravelryssä: Piilosormet


2 kommenttia: