perjantai 1. toukokuuta 2015

Vapputakki Kaivelin kaappia ja alkoi ärsyttämään epämääräinen ja tavattoman suuri määrä puuvillasekoitelankoja ja vastaavia, joista ei itselle tule neulottua mitään. Nuorimies kaipasi kevääksi pusakkaa lämpimille keleille, sellaista missä ei hiki tulisi mutta kuitenkin lämmittäisi. Otinpa siis lankaa ja puikot ja neuloin hupparin. Pienellä lahjonnalla tuo suostui takin päälle laittamaan ja pysyihän se mukisematta päällä koko päivän. Tuli aika kiva.

Langat on jostain vuosituhannen alusta tai ainakin sieltäpäin ja varmuudella tiedän harmaan olevan vanhaa Novitan bambua, ja sen neuloin kaksin kerroin. Keltainen ja punainen on jotain puuvilla/akryyliä, samankaltaista kuin Novitan Miami, mutta uskon tämän olevan Hjärtegarnin Romaa, ehkä maybe. Mukavan tuntuisia silti, pehmoisia ja sopivan joustavia, eivät löpsähdä käytössä niin kuin joillain puuvilloilla on tapana.

Mallin neuloin omasta päästä helmasta aloittaen. Neuloin kainaloihin asti ja päättelin muutaman silmukan kainalonpaikoiksi. Neuloin hihat ja samoin niistä päättelin kainalonpaikat ja siirsin hihat työhön ja jatkoin kaikilla silmukoilla. Tein raglan-tyyppiset kavennukset ja kaulalle päästyä lisäsin silmukoita reippaasti ja neuloin hupun. Silmukoin hupun silmukat yhteen ja poimin nappilistaa varten silmukat tuosta etureunasta koko matkalta. Napit kaivelin jostain jemmasta. Tuli kyllä kiva, ja kelpasi nuorelle miehellekin.

Malli: Omasta päästä
Lanka: Random DK-vahvuiset puuvilla/akryylit ja Novitan Bambu kaksinkerroin
Puikot: 3mm/4mm
Menekki: 390g7 kommenttia:

 1. Raikas takki, raidat ovat aina parhaita!

  VastaaPoista
 2. Hieno keväinen takki! Ja mahtavaa, että kelpasi saajallekin - aina ei voi olla varma... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei tosiaan voi olla varma et kelpaa. Varsinkin kun vastaanottaja on varsin omapäinen ja voimakas tahtoinen neljä wee :D

   Poista
 3. ihana raitatakki! löysin tämän blogin puikkomaisterin blogista, ja piti heti lisätä blogloviniin seurattavaksi. Sulla on kauniita kuvia ja ihania neuleita olet tehnyt! Tykkään :)

  VastaaPoista