perjantai 7. elokuuta 2015

Arjen luksusta


Mää en sillai normaalisti välttämättä omasta aloitteestani pukis veljeksiä mätsääviin vaatteisiin, vaikka ikäeroa muutama vuosi onkin. Nää sankarit on nyt alkanut itse vaatimaan saamaan samanlaiset vaatteet kuin toisellakin ja onhan se ihan söpöä ja käytännöllistäkin. 

Kun tilaamani Titityyn Arjen luksusta-lankapaketti tuli, hetken hypistely kertoi että ihanan pehmoinen ja villainen luomumerino tahtoi pipoksi. Ja kuinkas kävikään, pojille tein siitä ihanan pehmoiset, silti pinnaltaan kauniin rouhean villaisat syys/talvi-pipot. Vaikka lanka onkin vain fingering-vahvuista, on se niin lämmin, että ei ihan ensimmäisillä syyskeleillä varmasti nämä pipot päähän mene, mutta ei huolta: talvi tulee aina.

Lanka on siis ihan uutukaisen uutta de rerum naturan Ulysse-merinolankaa. Toivottavasti lanka jää Titityyn valikoimaan pidemmäksikin aikaa, sillä voi jehna miten täydellistä. Sellaista lankaa, millä on kaikki parhaimmat ominaisuudet. Se näyttää ja tuntuu oikealta villalta, siis sellaiselta, että se on tullut eläimestä. Se ei ole kuitenkaan lapsia ajatellen pistelevää eikä kutittavaa, vaan ihanan pehmoista ja merinoista, jossa on selvästi vielä villarasvan tuntu. Se on ohutta, mutta silti ihan superlämmintä. Väri on kauniin luonnollinen ja neulepinta ihanan eläväinen ja rouhea. Suosittelen siis villan ystäville! Ja tupsut tein luonnollisesti random-jämälangoista joista en tiedä oikeastaan mitään.

Mallin bongasin joskus ravelrystä, ja on sellainen luottomalli. Erityisen hyvää siinä on tubular cast on, (video ohjeeseen) jonka ansiosta aloitusreuna ei kiristä ja sulautuu neuleeseen nätisti. Itsellä ainakin aloitusreuna usein kiristää ja jos ei kiristä, niin on yltiölöysä ja sen takia röpsöttää rumasti. Suosittelen kokeilemaan varresta aloitettaviin sukkiin tai pipoon.




Lanka: de rerum natura Ulysse (poivre et sel)
Puikot: 2,5mm/3mm
Menekki: 78g + 21g (tupsut)
Ravelryssä: Winter is coming



9 kommenttia:

  1. Tosi söpöt pipot! :) Sulla on muuten haaste mun blogissa...

    VastaaPoista
  2. Komeat peruspipot ja nuo tupsut kyllä kruunaavat koko homman! :)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on sinulle tunnustus/haaste osoitteessa http://helmelliset.blogspot.fi/. Hauskoja pipoja! Sopisi meillekin :D

    VastaaPoista
  4. Tosi hienoja! Ja lanka kuulostaa super hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Ihania pipoja. Meillä tuli lapsilta heti tilauksia. :) Oi miksi olenkin niin huono neulomaan harmaata lankaa.

    Blogissani on sinulle haaste :) http://tuulenaskeleet.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

    VastaaPoista