lauantai 16. marraskuuta 2013

Ihana turhake?

Muutama vuosi sitten sain tietää mikä on wool winder eli tutummin langankerijä. Silloin en omistanut ihan näin muhkeaa lankavarastoa vaan pikemminkin pari kerää. Nyt lankaa taas on kerä tolkulla kaapeissa. Kerät on niin nätin värisiä, että melkein rikos pitää niitä laatikoissa sängyn alla. Päätinpä nostella ne meidän muuten tyhjään ja käyttämättömään vitriiniin, joka toimii tilanjakajana olohuoneen ja keittiön välillä. Ja ai että kun tykkään. Nyt oon vasta muutaman kerän kerinyt kiekoiksi, ja mietin miten oon aikaisemmin tullut toimeen ilman tuollaista kerijää!
Nyt olisikin urakkaa keriä kaikki langat näteille kiekoille. Mies jo vähän tuhahteli ja ihmetteli että mitä järkeä, mutta sanoi lopulta, että kyllähän nuo kiekot menee pienempään tilaan ja näyttääkin nätimmältä. Ensimmäiset kerät meni vähän harjoitellessa, että löytää oikean tekniikan. Viimeisistä keristä tuli jo suorastaan kauniita. Tätä tehdäänkin sitten pari seuraavaa iltaa!

Oman langankerijäni tilasin eBaystä naurettavan halvalla verrattuna Suomen hintoihin ja toimituskin oli nopea. Vaikka arvioitu toimitus olikin vasta joulukuun puolivälin, tämä saapui lähipostiin 9 päivässä.Edit. Kätevin unohtu mainita, eli saa lankakeriä jotka voi alottaa sisältä ilman että puoli lankakerää tulee solmulla mukana. Ei enää jaloissa pomppivia lankakeriä tai sohvan alle vieriviä keriä neuloessa!

9 kommenttia:

 1. Pitäsköhän joulupukilta toivoa, näyttää kätsyltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Kätevin homma unohtu mainita, että saa nättiä kerää minkä voi vaivatta alottaa sisältä ilman että pitää kaivaa puoli lankakerällistä solmua mukana kuten joissain valmiskerissä. :)

   Poista
  2. Ja sitten kun alotat sisältä niin ½ kerää ''oksentaa'' ulos ja tuhannen mutkalla ja solmukoilla :(

   Poista
 2. Toi on muuten hyvä idea! Tarttee varmaan itsekin harkita tuon kerijän hankkimista ku lankamyttyjä on kerääntynyt melko reilusti :) Vielä ku löytäis jostain vitriinin ja sille tilaa...

  VastaaPoista
 3. Jos vielä tarvii vahvempaa perustetta kerittijän hankkimiseen niin osa langoista on vyyhillä. :) ihana ja kaunis idea laittaa vitriiniin lankakiekot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Seuraavana hankintalistalla onkin sitten vyyhdinpuut, sillä mies on vähän kyllästynyt toimittamaan sitä virkaa.. :)

   Poista
 4. Vähän sama, että pitäisi hankkia tuo sama laite. Poika kun ei millään jaksa enää olla äitinsä pidike :)

  VastaaPoista
 5. Tällaista juuri toivon myös! Olisis ihana saada kaikki löyhät nyytit nätisti pinoihin! :)

  VastaaPoista