tiistai 19. marraskuuta 2013

Kerttulit

"Kerttu on gnusuvun naisten pitsisukkamalli. Opin mallin mammaltani, jolle taas isotätini oli sen näyttänyt. Niinpä sukat saivat nimensä tädin mukaan"
 
 

 Malli: Kerttu-sukat 
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3mm sukkapuikot
Menekki 98g


 Nämä oli tosi nopea neuloa ja helppo malli tehdä telkkaria katsellessa. Muutaman toiston jälkeen mallikerran osasi jo ulkoa. Tein 1o1n-joustimen kierretyillä 1o-silmukoilla, ja jälki on tosi paljon siistimpi. En tiedä miten muilla, mutta itsellä tuppaa aina oikea silmukka olemaan löysän näköinen nurjan silmukan jälkeen neulottuna. Kun sen oikean neuloo kiertäen niin heti siistiytyy ja tasaantuu jälki. 
Nyt onkin sellainen herkkuhuivi puikoilla, että valmistuu ennätysvauhtia. Niin mukava neuloa huivia välillä, kun nyt on sukkia tullut tehtyä melkein kyllästymiseen asti. Malli on aivan uusi ja se on minulla testineulonnassa. En malttais muuta tehdä, kun neuloa sitä. Piakkoin nähdään miltä valmiina näyttää :)


2 kommenttia:

  1. Mä olen monet kerrat pyöritellyt ohjetta ja kerää, mutta aina teen jotain muuta. Pakko sitä on kuitenkin kokeilla, kun helpoksi sanot :)

    VastaaPoista