keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kun neuloja kaivoi ompelukoneen esiin Meijän pienempi vesseli on nyt reilu 1-vuotias ja kävelee sisällä tukia pitkin. Ulkona tuo ei vielä kävele, lähinnä tykkää vaan käydä keinumassa ja nököttää. Äitiyspakkauksen toppatöppöset on kuitenkin auttamatta jo liian pienet ja Kuomat ei mahdu jalkaan villasukan kanssa.
Niinpä tämä neuloja päätti kaivaa ompelukoneen pölyttymästä ja ommella isommat töppöset! Uhrasin vanhan töppöset ja leikkasin auki kaavoiksi, suurensin niitä himpun verran. Kaivelin kaappeja joista löytyi kestovaippa-ajoilta kosteudensulkukangasta(PUL) ja jämät fleecestä. Niinpä reippailin tällaiset vinhat tossut sillä välin kun mies haki vanhempaa muksua kerhosta. On siis nopeet tehdä! Jälki ei ehkä ole siisteintä, kun en ihan muistanut mitenkä se kuminauha laitettiinkaan, mutta kyllä nämä tarkoitustaan palvelevat. Eipä kellään ainakaan löydy samanlaisia. Pitää ottaa In-Action-kuvia vielä kun pääsevät käyttöön asti!

Tossut koostuu kahdesta kappaleesta, pohjasta ja varresta. Näitä leikataan yhtä tossua varten yhdet päällisestä ja yhdet vuoresta. Ensin ommellaan molemmat, vuori ja päällinen, omaksi valmiiksi tossuksi - sivusauma kiinni ja pohja paikalleen. Kuminauha ommellaan vain ulkokankaaseen ja sitten tossut laitetaan oikeat puolet vastakkain sisäkkäin ja ommellaan varresta kiinni toisiinsa jättäen kääntöaukon. Käännetään ja ommellaan kuminauhakuja varren reunaan ja suljetaan aukko. Ja tsä-dääm, tossut on valmiit! Oon vanhemmalle muksulle tehnyt samalla idealla kurarukkaset joskus pari vuotta sitten. Kaivelin arkistojen kätköjä ja löysin niistäkin kuvan, rukkaset tosin on jossain Jemmassa, täytynee kaivella juniorille esille ne :)5 kommenttia:

 1. Ihanat! Ei varmasti ole kenelläkään samanlaisia <3

  VastaaPoista
 2. Tää on hyvä idea!
  Miten nuo rukkaset ovat käytössä toimineet? Saumojen vedenpitävyys lähinnä mietityttää, vai liimasitko niitä?
  Minullakin pyörii palanen PUL-kangasta tuolla kätköissä, niin olen ajatellut juurinkin tuollaisia rukkasia pojille ommella. Ajatukseksi vain vielä on jäänyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En teipannut/liimannut saumoja, se olis varmaan auttanut vedensieto-ominaisuuksissa. Nää ei mitään sukeltelua kestä, mutta semiloskaisella kelillä olleet hyvät ja sormet pysynyt kuivana ja lämpöisenä. Sisällä on näissä rukkasissa kans fleece niin sekin osaltaan auttaa, vaikka vähän saumat tihkuiskin. Jos tätä ideaa vähän pohtis ja jatkojalostais niin sais varmaan sellaiset sukelteluhanskatkin tehtyä :)

   Poista
 3. Täydellistä <3 Söpösiä juttuja olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mää aina ilahdun kun saan kivoja kommentteja tekeleistäni :)

   Poista