sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Jouluinen kulkuspallo


Tein meidän nuoremmalle muksulle kulkuspallon, jota voi kopitella ja vieritellä ja siitä lähtee samalla mukava heleä kulkusääni. Meidän nuorempi poika kun on sokea, niin helpottaa vähän leikkimistä kun leluista lähtee joku ääni. Päädyin joulumielissäni punaiseen palloon :) Tää on tosi nopea ja helppo tehdä, tämä mun versio valmistui alle tunnissa. Tässäpä pikainen HowTo-ohjeistus:

1. Hanki sählypallo ja muutama kulkunen tai kaivele ne Jemmasta.

2. Leikkaa sählypalloon reikien väliin viilto mattoveitsellä ja laita kulkuset pallon sisään. Mulla oli sen verran isompia kulkusia, että piti leikata kaksi viiltoa kolmen reijän väliin. Laitoin kulkusia kolme, kun niitä sattui olemaan enempi Jemmassa.

3. Kuumaliimaa viillot, tämä ei ole välttämätöntä, mut sellanen vekotin kun löytyy kotoa, niin mikäpä ettei.

4. Kaivele Jemmasta puuvillaista (tai haluamasi kaltaista) lankaa ja virkkaa sählypallon kokoinen pallo. Palloa jos ei osaa virkata, kirjottelee googleen "virkkaa pallo". 

5. Kavennuksia kun alkaa tekemään niin pallo kannattaa laittaa valmiiksi kuoreensa, koska muuten voi käydä niin, että se unohtuu ja sitten ei mahdukaan enää sisälle. Sit vaan virkataan pallon kavennukset niin, että pallo on pallon sisällä. Hankalaa aluksi, mutta parin kerroksen jälkeen helpottaa. Ja näin se pallo valmistuu.

Oon samalla tekniikalla virkannut pikkuhelistimiä suklaamunien sisällä tulevien muovimunien ympärille. Sisälle laitoin yhteen makaronia, yhteen riisiä ja yhteen kulkusen. Ne on ollut suosittuja molempien muksujen leikeissä. Ja näähän on erityisen hyviä jämälankanieluja, sillä yhteen palloon menee vain n. 10g lankaa (riippuen vahvuudesta) tämä punainen on IceYarns Alaraa ja saman vahvuista kuin Novitan Miami. Koukku oli 2,5. Voipa näitä virkata vaikka joulukuuseenkiin!

2 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään kurkotella kuuseen ja usein katajaan kapsahdan..liittyen tuohon profiliisi. Hieno idea tuo lelu.

    VastaaPoista