perjantai 6. joulukuuta 2013

Kirjoneulepeikko


Kirjoneuleet ei tosiaan oo koskaan ollut mun juttu. Nyt alan vähän niihin lämpeämään, vaikka en vieläkään tee ehkä ihan ohjesääntöjen mukaan langankuljetuksia ja muljutuksia. Aattelin että neulon näitä vielä aattoaamuna, mutta niin vaan nämäkin ihan muutamassa illassa valmistui. Nämä ihanuudet on kirjasta Uudet pohjoismaiset kirjoneuleet ja kantaa nimeä Krysanteemi. Houkuttelisi lähteä kokeilemaan kirjassa olevia upeita kirjoneulesukkia, mutta ehkäpä vielä teen yhdet tai kahdet lapasharjoittelut ennen kuin ryhdyn isompaan työhön. Mutta kirjoneulepeikko on nyt selätetty! Liukuvärjätty lanka sopii tällaisiin omasta mielestä kuin nenä päähän, sillä ohjeessa olisi ollut tarkoitus tehdä pohja raidoittamalla neljällä värillä ja siihen päälle kuvio kahdella värillä. Päädyin kuitekin yhdistämään herkullisen Dropsin Delightin yksiväriseen lankaan. Kauniithan näistä tuli :)


Malli: Krysanteemi (Uudet Pohjoismaiset Kirjoneuleet, Susan Anderson-Freed)
Lanka: Drops Delight, Drops Fabel Unicolor
Puikot: 3mm
Menekki: 53g

7 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Munkin pitäisi selättää yksi kirjoneulepeikko (sama varmaan?) ja just tuollaiset on haaveissa!! Ihana ihanaihana väri! :-)
  Ehkä mäkin joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemallahan se selviää! Kyllähän se palkitsee kun saa nätit lapaset kauniilla kuviolla :)

   Poista
 2. Todella kauniit lapaset, nuo värit ja kuvio! voih. Kirjoneuleet eivät ole minunkaan juttu ja varmasti teen kaikki mahdolliset virheet, mutta hiljaa hyvä tulee vai miten se meni.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Virheistään oppii ja hiljaa hyvä tulee, nää on kirjoneulojan peruspilareita kai? :DD

   Poista
 3. Upeat! Näistä muiden onnistumisista saa aina vähän itselle uskoa, että ehkä minäkin vielä joskus. Todella siistiä jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiin jälkeen pystyy jälkikäteen vähän vaikuttamaan sillä, että kostuttaa suihkepullolla lapaset ja vähän venyttää kuviota niin oikenee kurtut. Nää mä laitoin hetkeks kevyesti pingottumaan nuppineuloilla niin oli kuin eri lapaset oienneena :)

   Poista
 4. Noihin kirjoneuleisiin tulee himo. Muistan kun tein ensimmäisen ja se oli menoa sen jälkeen. Oikein kaunis kuvio ja hyvin tehty.

  VastaaPoista