tiistai 3. joulukuuta 2013

Syy miksi lasten neuleet kannattaa tehdä loppuun ennen kuin aloittaa uutta työtä...


Malli: Villapaita (SK-lehti, en muista numeroakaan edes)
Lanka: Maija
Puikot 2,5mm/3mm
Menekki: 152g
 
Syy miksi ei kannata venyttää neuleiden valmistumista äärettömän pitkään on se, että usein neuleiden saajat kasvavat niistä ulos. Tämä pusero on aloitettu jo tammikuussa ja jännästi tuollaiset 2-vuotiaat kasvaa vuodessa aika paljon. Jotenkin jäi keväällä kesken kun tuli lämpöisät kelit ja ei villapaidoille ollutkaan enää tarvetta. Nyt sitten tein viimeiset kerrokset hihaan ja yhdistelin kappaleet toisiinsa. Pikkuisen on hihoista jo lyhyt ja helmakin nafti, mut onneks on pikkuveljelle sitten jemmassa ens syksyä varten kun kasvaa. Tästäpä viisastuneena teen työt valmiiksi yksi kerrallaan (not) tai jätän reilummin kasvuvaraa. ;)


6 kommenttia:

 1. Tuttua :D Viimeksi olin kaukaa viisas ja tein tyttärelle neuletakin pari kokoa liian ison aloittaessa, että varmasti on aikaa saaha neule läjään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy väkisin alkaa jättää kasvuvaraa ettei jää heti pieneks kun valmistuu :D

   Poista
 2. Kaunis villapaita joka tapauksessa. Maija on varmaan mukava lanka lasten neuleisiin, kun ei ole niin paksua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kerrospukeutumisessa täydellinen paksuus haalarin alle kun laittaa! Vähän tosin tais niskaa kutitella Tää lanka, pitänee käyttää pari pehmennyspesua josko auttaisi:)

   Poista
 3. Mulla saattaa jäädä vuosiksi(?!) kaappiin keskeneräiset työt lojumaan... Sit on kans kiva alkaa arpomaan ohjetta, kokoa ym... Nimimerkillä Just-sain-yhen-viisi-vuotta-sitten-aloitetun-valmiiksi-ja-vannon-että-teen-VARMASTI-tästä-eteenpäin-kaikki-heti-valmiiksi ;) p.s. Mut tuo tekemäsi paita on ihana! kannatti tehä loppuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla on kans Yks isompi villatakki jäänyt useamman vuoden projektiksi ja suutuspäissäni sen purin jokunen vuosi sitten ja nakkasin langat mäelle. En tiedä sit kannattiko, vaikka ei siitä kyllä valmista olis koskaan tullut :)

   Poista