torstai 6. helmikuuta 2014

Ain laulain värjäilenTää kokeili vähän kemistin puuhia ja värjäili lankoja. Pohjana näissä kaikissa 100% luonnonvalkoinen merinovilla. Täytyy sanoa, että koukuttavaa puuhaa! Nyt kun tuli karamellivärit kokeiltua, himottaisi kokeilla luonnonvärejä. Tämä täti jo googlaili niksejä ja voipi olla, että laitellaan sipulinkuoria talteen. Kesää odotellessa, sillä sittenhän sitä saa omalta pihalta materiaaleja. Niille jotka pähkäilevät lähtevätkö kokeilemaan, sanon että SUOSITTELEN. Helppoa ja hauskaa. Netti on pullollaan ohjeita lankojen värjäämiseen ja pongasinpa aiheesta useamman kirjankin. Tämä täti taitaa lähteä käymään kirjastossa.
Nyt kuitenkin karamelliväreillä leikin ja 2/3 onnistui tosi hyvin. Tuo persikanvärinen saattaa kohdata vielä uuden väriliemen, sillä lopputulos ei ollut ihan mitä yritin. Sininen on luonnossa tosi kirkas ja kauniisti värit vaihtelee, kuvat ei siis anna oikeutta. Tuo vasemmanpuoleinen muistuttaa aivan mustikkapuuroa <3 Ei siis sekään pääse oikeuksiin. Toivotaan että saadaan paremmin väriä esiin kun saan neulottua näistä jotain!

9 kommenttia:

 1. Oij! Upeita värejä, miten noita hennoo käyttää <3
  Voisi seinälle tehdä jonkun vyyhtikokoelman..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä ekat läks jo puikoille kun on niin herkku :)

   Poista
 2. Iiih! En ossaa muut sanoo >.< :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama reaktio oli mullakin kun näin lopputuloksen :)

   Poista
 3. Aivan ihania värejä tuli! :) Pitkään oon itsekin haaveillut värjäämisestä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Tulipas siulla ihanan värisiä! Ite kokeilin just tänää Kool Aideilla värjäämistä :) En ookkaa tämmösestä karamellivärjäämisestä kuullukkaa :O Nähtävästi siis ainaki Kool Aideilla, elintarvikeväreillä ja näillä karamelliväreillä pystyy värjäämää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä kool aid, elintarvikevärit ja karamellivärit on sama asia. Ymmärsin et karamellivärit ja elintarvikevärit on sama asia, elintarvikeväri lukee purkissa jos ostaa kaupasta ja karamelliväri jos ostaa apteekista. Tai oisko toinen nestemäinen ja toinen jauhe? Vaikee sanoa, samaa värjäävää ainetta kuitenki:D ja kool aid on väriainetta maulla. En kyllä lähtis juomaan sitä, on sen verran epäterveellisen kuulosta tavaraa. Kool aidia häluisin kokeilla mut en oo mistään löytäny! :0

   Poista
  2. Aaaa jooh, nonii :D Ja en miekää lähtis kyl juomaa.. hyi :D Netistä löytää Jari Mäki- nettisivulta, missä myyään kaikkee amerikkalaista tavaraa ja siel on Kool Aideja kanssa :) Facebookin käsityöryhmäsivuilla kans ain välillä joku myy omia paketteja :)

   Poista