lauantai 8. helmikuuta 2014

DIY Helmikuu - Muistipeli


Nyt on vuorossa DIY Helmikuu. DIY eli Do It Yourself tarkoittaa suomeksi tee se itse. Ihanimmista ihanin Ronsu Printin Ansu piirteli mulle tällaiset kuvat muistipeliä varten. Ideahan tähän on täysin Ansulta varastettu! (Kiitti <3) Ansu piirtelee muutenkin vekkuleita kuvia, ja niitä saa tilattua tuolta Ronsu Printin sivuilta. Mä tykkään!

Meiltä muutama surullinen muistipeli löytyy, ne vaan on ihan peruspahvisia jostain 20 vuoden takaa. Taittuneita ja taitaapi muutama palanenkin olla hävöksissä. Tästäpä sitten pääsin väsäilemään uutta ja vähän ehompaa. Nämä on myös kestäviä! Ollut kovassa käytössä jo pari viikkoa ja näitä on vähän imeskeltykin ja pureskeltu tuon Naperoisen avustuksella ja edelleen hyvässä kunnossa. Ja selviytyivät pienoisesta tulvastakin, kiitos kaatuneen maitolasin. Melkein haluttaisi käydä ostamassa laminointikone, vaan tuleekohan reunoista sillä liian terävät? Pikkuväkeä nämä kuvat on naurattanut kovasti ja yhdessä pelailu on ollut kivaa, vaikka ei tuo vielä oikein ymmärrä, että välillä pitäisi olla myös Äitin vuoro. Aamupalan jälkeen nämä leviää ruokapöydälle ja sitten etsitäänkin pupulle kaveria samalla kun Naperoinen nauttii vielä aamupuuroa.

OHJE.Tarvitset:
 • Kuvia, kutakin kaksi
 • Sakset (leikkuualusta ja mattopuukko on kans kätevä mut saksilla pärjää)
 • Viivotin
 • Kontaktimuovia
 • Liimaa
 • Lahjapaperia tms. kuvien taustaksi
Leikkaa kuvat irti. Jätä reunoille tilaa ja tee kaikista samankokoisia. mitta-asteikolla varustettu leikkuualusta on kätevä, kun siinä voi mitata, että kaikista tulee samankokoisia. 
Liimaa leikatut palat taustapaperille. Tässä käytin joulusta ylijääneitä paketointipaperia, mutta mikä tahansa paperi käy. Paperin on hyvä olla hieman paksumpaa, niin kuvat ei näy läpi ja pelaajat ei pääse huijaamaan. Paksumpi paperi tekee paloista myös tukevampia ja kestävämpiä. 
Leikkaa palat irti paperista. Jos palat rullaantuu tai muuten kipristelee, ne voi laittaa painavan kirjan tai muun vastaavan painon alle yöksi suoristumaan.  Leikkaa kontaktimuovista aavistuksen isompi palanen kuin eläinpala on ja teippaa se palan päälle.  Kannattaa aloittaa yhdestä kulmasta ja silittää kädellä samalla kun varovasti vetää paperia muovin alta. Jos muistat kirjojen päällystämisen ala-asteelta, niin tässä siitä on hyötyä! Jos omistaa laminointikoneen niin saman voi hoitaa silläkin vielä helpommin.

Toista sama homma palan takapuolelle ja tee tämä kaikille paloille.


Ja näin saat uniikin ja hienon muistipelin. Tähän voi käyttää myös paljon omaa visiota ja mielikuvitusta koristelun ja muun suhteen. Kannattaa vaan muistaa, että palojen nurjat puolet pitäisi olla samanlaisia, koska muuten pienet (tai isommatkin) pelaajat pääsevät huijaamaan.
 Meillä tämä peli on ollut jo kovassa käytössä ja aattelin tehdä toisenkin, vähän niin kuin parannellun version. Saa tuo meidän Pikkuväki päättää kuvien aiheet ja värittää ne. :)
2 kommenttia:

 1. Tosi suloinen palapeli! Varmasti lapset pitävät - pitäisiköhän kummipojalle tuollainen tehdä...? :)

  VastaaPoista
 2. Hauska idea. Voisi toimia myös työssäni muistisairaiden parissa, kun valitsee kuvat heille sopiviksi. Kiitos!

  VastaaPoista