lauantai 25. tammikuuta 2014

Huopatossut virkkaamalla Vihdoin valmistuneet melkein surulliset töppöset. Nämä piti alunperin tulla lämmittämään pienemmän veikkosen jalkoja vaunussa nukkuessa pakkasella vaan hups. No liian isothan niistä tuli, vaikka pelkäsin että kutistuu liian pieneksi. Onneksi lankaa on vielä lisää niin saan tehtyä Huopatossut vol 2.1. 

Ensin aloin tekemään näitä perinteisesti neuloen, mutta menetin hermoni neljännen purkukerran jälkeen ja päätin turvautua oman pääni sijaan valmiiseen virkkausohjeeseen jonka löysin kirjanmerkkieni kätköistä.( Klik! ) Virkkauskaan ei sujunut ihan ongelmitta ja se saattoi vaikuttaa kokoon, sillä luulin tekeväni työtä 8mm koukulla vaan kun tarkemmin katsoin (ensimmäisen tossun saatuani valmiiksi) niin eikä mitä, sehän olikin kympin koukku. Huopanen on niin hanurista purkaa, että aattelin ettei se mitään haittaa..

Seuraavia muokkaan tekemällä niistä hieman virtaviivaisemmat ja pari kokoa lyhyemmät. Tai kokeilen oikean kokoista koukkua.  Nämä kuitenkin Pikkuväki heti otti itselleen kotitossuiksi ja nehän sopii kuiin nenä päähän. Pysyy hyvin jalassa ja ei ole edes kovin liukkaat. Ehkäpä seuraavalla retkellä lankakauppaan ostan myös Sock Stop-jarruainetta niin ei luista varmasti. 

Malli: Huopatossut virkaten ( ohje täältä )
Lanka: Novita Huopanen ja Impivaara
Puikot: 10mm koukku ja 3mm sukkapuikot
Menekki: Huopanen 71g, Impivaara 17g
Yhteensä:88g
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti