maanantai 13. tammikuuta 2014

Kaksi sukkaa yhdellä kertaa


 Malli: Valepalmikkoa
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3mm pyöröt
Menekki 122g

 Kaverilla on tällä viikolla synttärit ja päätin ilahduttaa (pakkastenkin viimein tultua) häntä villasukilla. Tällä mallilla nämä on jo toiset sukat, ja on mukavat tehdä ja pitää. Näiden valmistuttua, pääsi testiin myös sukkablokit, jotka meidän iskä teki mulle joululahjaks. Piirsin sille paperille kaavat ja se sahas puusta ne ja pyöristi ja hioi kulmat ettei langat takerru ja katkee. Nämä on just oikean kokoiset ja varmasti tulee kovaan käyttöön!

Näiden sukkien myötä opettelin tekemään kaksi sukkaa yhtä aikaa. Pitkään on poltellut opetella, sillä kärsin Toisen Sukan syndroomasta ja laatikossa on aika monta paritonta sukkaa siitä syystä odottamassa paria valmistuvaksi. Tuntui aluks tosi hitaalta tehdä, mutta kyllä se helpotti kun tajusi, että tässähän valmistuu molemmat yhtä aikaa. Eikä tämä ollut edes vaikeaa. Vähän kiilakavennusten kohdalla jouduin miettimään ja pyörittelemään silmukoita apupuikon kanssa, mutta hetken tenkkapoon jälkeen valaistuin ja homma selkisi. Tästä lähtien teen kyllä kaikki kaksi kerrallaan. Säästyy paljolta vaivalta :)

1 kommentti:

  1. Tosi kauniit sukat! Oliski huisia oppia moinen kaks sukkaa yhtäaikaa -tekniikka, täytyy ottaa tää(kin) opiskelulistalle! :)

    VastaaPoista