sunnuntai 7. syyskuuta 2014

La grasse matinée



Vihdoin valmista! Opiskelukiireet on estäneet neulomisen pahemman kerran. Eipä se mitään, hiljaa hyvä tulee ja pusero, jonka luulin valmistuvan viime viikonloppuna, valmistui viimein viikkoa myöhemmin. Ja on kuulkaas hyvä! Hihat istuu täydellisen hyvin, ei kainalopusseja tai muutakaan epämieluisaa ja vartalo-osa on mukavan rento, olematta kuitenkaan tönkkö-tönö tai hulmuava. Sellainen aikasen täydellinen. Pituutta juuri hyvin, elikkäs tarpeeksi eli  ei tarvitse koko ajan olla nykimässä tai asettelemassa. Kaula-aukko on malliltaan kiva, hieman leveämpi olematta kuitenkaan turhan antava.  Joko mainitsin: Täydellinen. Tämä tuntuis olevan nyt tämän syksyn luottoneule koulupäiviin! Lyhyemmät hihat sopii allekirjoittaneelle hyvin, sillä huomaan aina olevani vetämässä hihoja ylös normipitkistä hihoista. Mallinhan on suunnitellut mitä mainion MNK:n Neulisti. Jos et vielä ole tätä neulonut niin neuloppa. Ohje on simppeli ja suht helppolukuinen. Itsehän huomasin vasta puolivälissä että luin englanninkielistä ohjetta. Suomenkielisen ohjeen löydät Missä neuloimme kerran-blogista ja englanninkielinen löytyy Ravelrystä. Ja vieläpä ilmaiseksi.


Lanka on ihanan pehmoinen ja pörröinen Dropsin Alpaca. Peruslankojen parhaimmistoa. Tästä on tehty muksuille villatakkeja ja edelleen hyvännäköisiä vaikka kovassa käytössä eikä kutita lainkaan. Suunnittelin tekeväni ihan pelkän harmaan, mutta koska en vielä omistanut itsetehtyä raitapaitaa (ainakaan muistaakseni), piti saada sellainen. Hieman kaivelin kätköjäni ja löysin kaksi kerää samaa Alpacaa kivan sinapinkeltaisena. Ja nehän sopiii yhteen paremmin kuin hyvin. Ai täydellisesti? Melkein. Lankoja jäi vieläkin yli reilusti, ja melkein kaveriksi voisi neuloa pehmoisen huivin kaulaan kiedottavaksi.




 Lanka: Drops Alpaca ( 2923 ja 0517 )
 Puikot: 2,5mm/3,0mm
 Menekki:  336g ( 269g harmaata / 67g keltaista)




18 kommenttia:

  1. Niin kaunis ja varmasti mukavan ohut ja lämmin kerros talvella toppatakin alle :)

    VastaaPoista
  2. Onpa ihan tosi tosi ihana, malli ja värit ja kaikki!

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis, tykkään värityksestä tosi paljon!

    VastaaPoista
  4. Onpa se hieno raidallisena! Minulla on sama paita lähes valmiina - yksivärisenä tosin. Enää pitäisi osata päättää kuinka pitkän haluan helmasta. :)

    VastaaPoista
  5. No niin, joudun ehkä taas matkimaan kun on väritkin niin mainiot! :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis juuri tuollaisena raidallisena!

    VastaaPoista
  7. Onpa hieno! Kyllä kelpaisi mullekin...

    VastaaPoista
  8. Mielettömän hieno! Niin nostan hattua kaikille, jotka jaksaa neuloa jotain näin suuritöistä.

    VastaaPoista
  9. Siis aivan ihana! Tajusin just lukiessani kirjoitustasi, että mun on alettava tekemään vajaita hihoja itselleni, aina olen kiskomassa hihoja ylös :) Tämä on todella kaunis, raidoitus sopii hyvin ja värit. Nyt alkaa kyllä kutkuttaa samanmoisen tekeminen, kun osaisi värit päättää...

    Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vasta onkin inhottavaa kun aina hihat pitää rullata! Kätevää siis nämä lyhyet, koska voi viileämmilläkin keleillä kulkea tämä päällä kun muistaa laittaa pitkävartiset kämmekkäät käteen ;)

      Poista
  10. Ooooooooo!! Aivan ihana! Liityin heti myös lukijaksi! :)

    VastaaPoista
  11. Listalla on... Ja tuo kaunis paita kannustaa neulomaan oman. :)

    VastaaPoista
  12. Ihana paita! Ajattelin myös neuloa hieman vastaavan Alpacaa käyttäen, niin saanko kysyä, että montako kerää tuohon suurinpiirtein kului?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähänhän kului alle kuusi kerää harmaata ja alle kaksi kerää keltaista. :)

      Poista
    2. Kiitos paljon! Voi olla, että huomenna joutuu käväisemään lankakaupassa :)

      Poista